Svet

Region

Eurosong 2013: Finale ove godine bez država iz regiona

Večeras je odlučeno kojih deset država će se naći u finalu zajedno sa zemljama koje su se plasirale na prvoj polufinalnoj večeri, a među njima nema nijedne države iz regiona.

Eurosong 2013: Finale ove godine bez država iz regiona



U finalu Eurosonga, poslednjih 27 godina, uvek se nalazila barem jedna zemlja koja je činila bivšu Jugoslaviju, a ova tradicije je prekinuta odlukom stručnog žirija i publike koji su svojim glasovima izabrali države finaliste.

Eurosong 2013: Eventualni neprolazak Makedonije uništiće rekord od 27 godina! (Video)
Posle polufinalne večeri koja je održana 14. maja i posle koje nijedna od država iz regiona koje su učestvovale nije prošla dalje, Balkan je sve nade polagao u Makedoniju, ali nažalost, ni susedi nisu osvojili dovoljno glasova koji bi ih odveli dalje u ovom takmičenju.

Makedonija je od samog početka imala problema sa pesmom koja će ih predstavljati. Iako su u poslednjem trenutku snimali novu pesmu, uspešno su se predstavili na bini u Malme Areni, ali je ovogodišnji sastav finalista prekinuo 27 godina dugu tradiciju i eliminisao sve države regiona iz finalnog takmičenja.

Ove godine završno veče će gledaoci sa Balkana, koji su podržavala i nadali se prolasku Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Makedonije u finale, gledati sa mnogo manjim interesovanjem nego ranije, a iako nisu prošle dalje, čestitamo predstavnicima Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Makedonije!

Autor: M.P.
Foto: ScreenShot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>