Region

Svet

Eurosong 2013: Sovjetski lobi kriv za neuspeh balkanskih zemalja?

Nakon što su se Srbija, Hrvatska, Crna Gora i Slovenija sinoć oprostile od finala, reakcije medija u zemljama bivše Jugoslavije su veoma zanimljive – Hrvati i Crnogorci na sav glas tvrde da se radi o zaveri i zakulisnim radnjama, dok Slovenci prilično nezainteresovano konstatuju da opet nisu ušli u veliko finale.

Eurosong 2013: Sovjetski lobi kriv za neuspeh balkanskih zemalja?



"Hrvatska ipak nije prošla u finale Eurosonga. Očito je ove godine bio jači ruski lobi. Dok nijedan predstavnik iz regije, uključujući Srbiju, Crnu Goru i Sloveniju, takođe nije prošao dalje, u deset finalista našli su se Rusija, Moldavija, Ukrajina, Estonija, Belorusija, Danska, Belgija, Irska, Litvanija I Holandija. Nismo razočarani jer smo sve odradili kako treba i dali sve od sebe. Nismo se mogli odupreti bivšem SSSR-ovskom dobrosusedskom odnosu i lobiju", kaže se u komnetaru na sajtu zagrebačkog "Večernjeg lista".

Podgoričke "Vijesti" navode da su predstavnici Crne Gore iz grupe "Who See" imali sjajan nastup i veliku podršku iz regiona, i razočarano zaključuju da to ipak nije bilo dovoljno za finale. Mnogo konkretniji je bio Sabrija Vulić, portparol crnogorske delegacije na "Evrosongu", koji je u svom dnevniku na sajtu Televizije Crne Gore napisao da je "Evrovizija" nije samo pevanje i da se mnoge igre igraju iza kulisa.

"Sada smo i mi, zajedno sa Srbima, Hrvatima i Slovencima, postali žrtve te igre. Ali treba znati i “kuvati”, a kuhinja košta", izjavio je Vulić.

Autor: I.M.
Izvor/Foto: Telegraf, Puls

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>