Ostalo

Sme�no

Uskršnje jaje od hiljadu dolara! (Foto)

Tradicija farbanja uskršnjih jaja je aktivnost koja potiče iz prošlosti, ali razvio se novi Uskršnji običaj – pravljenje uskršnjih jaja od čokolade...

Uskršnje jaje od hiljadu dolara! (Foto)



Uskrs nam se bliži, i njujorčani će imati sreću da ekskluzivno vide ogromno čokoladno uskršnje jaje u svom gradu. Ovo metar visoko čokoladno jaje sa Angry Birds motivom izloženo je u Sugar and Plumm, njujorškoj pekari koja je posvećena proizvodima od čokolade. Cena ovog jajeta je ni manje ni više – 1.000 dolara.

"Jaje je za mene bilo dosadno, svuda vidim mala jaja, srednja jaja. Pomislila sam zašto ne bi smo napravilo nešto što je u potpunosti novo, kako bi privukli pažnju, i kako bi pokazali kako Uskrs može biti uzbudljiv sa tako velikim jajetom", kaže vlasnica pekare Lamia Jacobs, objašnjavajući kako je dobila ideju za ovu skupocenu poslasticu.

Jaje je visoko otprilike 30 inča, a široko 18, i teži oko 10 kilograma. Ovo ekskluzivno čokoladno jaje je ručno napravljeno sa poznatom tamnom venecuelanskom čokoladom po imenu Kriollo, mlekom i belom čokoladom. Za pravljenje ovog jajeta, odnosno čokoladne ekstravagancije, potrebno je oko 4 dana i dvoje ljudi, a dva jajeta već su kupili prijatelji vlasnice pekare.



Autor: I.M.
Izvor/Foto: Luxlife

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>