Region

Svet

Nova verzija numere za Eurosong nije konačna? (Foto+Video)

Saša Milošević Mare napravio je izmene na pesmi s kojom će "Moje tri" ići na Evrosong, međutim, prema oceni njegovih kolega, to neće bitno uticati na konačni plasman naših predstavnica.

Nova verzija numere za Eurosong nije konačna? (Foto+Video)Kompozitor Marko Kon, koji je našu zemlju 2009. predstavljao na Evroviziji pesmom “Cipela”, uporedio je ovogodišnju pesmu sa pobedničkom numerom "Molitva"."Veća razlika je bila sa "Molitvom", kada je ona posle Beosonga dobila novi aranžman. Nova verzija “Ljubav je svuda” doprinela je boljem utisku, bolji je miks, bas u refrenu je podigao dinamiku. Promene su više tehničke nego umetničke prirode. Ali najvažnije je da mi sada punog srca podržimo naše predstavnice", izjavio je Kon.
 
Za razliku od njega, poznati muzičar Dragoljub Đuričić smatra da pesma nema određeni kvalitet i ozbiljnost, te da nikakva doterivanja ne mogu da pomognu."Pesma sama u sebi mora da ponese neku energiju, šarm i neki opijat, pa kada je dobra, ne možete je uništiti, ali kada je loša ne možete da napravite da bude dobra. Mislim da celu Evroviziju treba zaboraviti, da se više narod ne zamlaćuje. Sve su to neki sistemi i šeme po kojima to ide. Niti ide tamo najbolja pesma, niti glasanje publike ima nekog značaja. Nemam ništa protiv ove dece, naravno, ali to je postao neki kliše. Mene to inače ne zabavlja, ali kad vidim kako uvek unapred pravimo neke velike nade od naših predstavnika, kako se hvalimo da smo najbolji, a onda kad tamo ne budemo ništa posebno, ne znamo ko nam je kriv", smatra Dragoljub.

On objašnjava da bi za početak trebalo da se ponudi pristojna nagrada za najbolju pesmu jer bi se tada prijavili dobri kompozitori koji bi se ozbiljno bavili Evrovizijom.
 
"Poslednjih godina to su tezge za pojedince, pa je poređenju s tim Joksimović jedini imao određeni evrovizijski kvalitet i ozbiljnost", zaključuje Đuričić.
 
I Jovan Radomir, švedski televizijski voditelj srpskog porekla i autor teksta engleske verzije “Molitve”, kaže da novi aranžman nije ispunio njegova očekivanja."Mislio sam da će više promeniti aranžman. Nova verzija je sasvim solidna, ali nije me oborila s nogu. Devojke su super. Jako dobro pevaju", kaže Radomir.Autor: I.M.
Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>