Region

Svet

Alen Islamović: U Novom Sadu 28. februara

Roker iz Bihaća pred novosadski koncert, o “Jagodama”, Bregi, novom albumu, autobiografiji: A što se tiče debakla na beogradskom Hipodromu krivi su tehnika i organizacija.

Alen Islamović: U Novom Sadu 28. februara



Alen Islamović, nekadašnji pevač “Divljih jagoda” i “Bijelog dugmeta”, održaće sa svojim bendom koncert 28. februara u Novom Sadu. Kada je prošlog jula na poziv moto kluba iz Temerina pevao na njihovom skupu pred 15.000 posetilaca, prijatelji iz Novog Sada pitali su ga što ne nastupi u Srpskoj Atini, a Islamović im je odgovorio da će rado doći kad bude imao povod. Pre 20 dana objavio je spot za singl “Heroin”, prvi sa novog albuma “Doline sećanja” koji će se pojaviti krajem aprila.

Album se zove isto kao i Alenova upravo završena autobiografija, koja će biti objavljena na jesen. Da opiše sve što mu se dešavalo tokom višedecenijske karijere, uključujući i rad u studiju, svađe, netrpeljivost i odlaske i dolaske u bendove, odlučio je kada je pročitao autobiografiju “Život” svog slavnijeg kolege Kita Ričardsa. Na pitanje da li u knjizi komentariše što ga bivši šef u “Divljim jagodama” Sead Lipovača smatra isključivim krivcem što nisu ostvarili inostranu karijeru, Alen Islamović odgovara:

- Nismo bili na istoj talasnoj dužini. Engleska diskografska kuća je kasnila sa objavljivanjem našeg albuma, a mi smo zapali u tešku finansijsku situaciju. Maltene je došlo do toga da mi mama iz Bihaća šalje novac da bih mogao da živim u Londonu. Izgubio sam volju, za razliku od Lipovače koji je imao energije i ima je i danas. “Jagode” su odličan bend, samo što svaka tri meseca menjaju pevača.

Na povratničkom koncertu “Dugmeta” u Sarajevu, Bregović nije mogao da se sastavi na bini?

- Njega su pomutile vremenske zone. Došao je u Sarajevo iz Koreje i stigao ga je džet-leg. A što se tiče debakla na beogradskom Hipodromu krivi su tehnika i organizacija. Bregović je veliki majstor i trgovac. Kada se završio koncert pitao sam ga da li će biti još nešto od toga. Odgovorio mi je: “Ma, kakvi, idi radi svoj posao!” Tada sam pritisnuo Bebeka i Tifu da radimo zajedno. Uradili smo dve svetske turneje, prošli Evropu i došli pred vrata Srbije. Tačnije, pred “Beogradsku arenu” i - tu smo se raspali, zbog nekakvih malih i sitnih interesa.

Autor: S.P.
Izvor: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>