Region

Svet

Region

Film Krugovi trijumfovao u Americi

Film Srdana Golubovića o hrabrom Trebinjcu Srđanu Aleksiću oduševio je prisutne na čuvenom Sandens festivalu.

Film Krugovi trijumfovao u AmericiNa dan kada se navršavaju dve decenije od smrti Trebinjca Srđana Aleksića, filmsko ostvarenje inspirisano njegovim herojskim gestom da spase svog sugrađanina Alena Glavovića ubistva, premijerno je prikazano i nagrađeno na Sandens festivalu u Americi.

Film "Krugovi" reditelja Srdana Golubovića dobio je specijalnu nagradu žirija za priču o onima koji u ratu pokušavaju da pokažu da nisu izgubili ljudskost, žrtvujući tako sebe.

Producentkinja Jelena Mitrović je pre odlaska na ovaj prestižni festival istakla da je ponosna što je film "Krugovi" prvi film iz jugoistočne Evrope koji je ikada ušao na Sandens. Golubovićev film je prikazan u okviru programa World Dramatic Competition sa još 12 ostvarenja iz celog sveta, a u Srbiji će premijerno biti prikazan 23. februara na Festu.

Mnogi gradovi, poput Sarajeva, Tuzle, Prijedora i Novoga Sada, imaju ulicu koja nosi ime hrabrog Trebinjca Srđana Aleksića. Uskoro će, kako otkriva njegov otac Rade, i jedna ulica u Podgorici nositi ime ovog junaka.

Autor: B.B.
Izvor: Stars

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>