Region

Svet

Italijani besni na Bregovića jer im je dao plagijat, a platili ga 85.000 evra! (Video)

Organizatori Svetskog prvenstva u nordijskom skijanju su angažovali Bregovića da komponuje originalnu himnu, a umesto toga su dobili obradu pesme "Hajdemo u planine" u kojoj se Val di Fijeme, gde se takmičenja održavaju, uopšte ne pominje.

Italijani besni na Bregovića jer im je dao plagijat, a platili ga 85.000 evra! (Video)



Organizatori Svetskog prvenstva u nordijskom skijanju, koje počinje 20. februara u italijanskom skijalištu Val di Fijeme, platili su Goranu Bregoviću oko 85.000 evra da komponuje himnu prvenstva, a umesto originalne numere dobili su obradu pesme “Hajdemo u planine” u kojoj se Val di Fijeme uopšte ne pominje!

Kako navode italijanski mediji, domaćini prvenstva su ljuti na Bregovića jer smatraju da je tekst neprikladan – pominju se kačamak, Dolomiti, vino, Trentino, koliba u kojoj se vodi ljubav… sve sem mesta gde se takmičenje održava! Takođe, problem je i što su delovi himne procurili na internet, iako je bilo planirano da ona bude premijerno izvedena tek 20. februara u Trentu, kada bi Bregović sa “Orkestrom za svadbe i sahrane” trebalo da nastupi na otvaranju Svetskog prvenstva u nordijskom skijanju.

Pod velikim znakom pitanja je i originalnost himne koju je Brega komponovao, koja neodoljivo podseća na hit “Hajdemo u planine” grupe “Bijelo dugme”.



Autor: S.P.
Izvor: Telegraf

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>