Region

Svet

Denis i Denis u Beogradu 7. marta

Riječki sastav "Denis i Denis" u okviru regionalne turneje nastupiće u Beogradu 7. marta 2013. godine u Mikser House-u.

Denis i Denis u Beogradu 7. martaKulturna organizacija Mikser će ugostiti avangardni elektro-pop bend koji je obeležio zlatne godine jugoslovenske muzičke scene osamdesetih.
 
"Denis i Denis" vraćaju su na muzičku scenu "Reunion" turnejom kako bi obeležili tri decenije od prvog nastupa koji se održao davne 1982. godine. Duo će nastupiti uz podršku sedmočlanog live benda.

Turneja će trajati u periodu od decembra 2012. do kraja leta 2013. godine.

Nakon toga originalna postava više neće nastupati zajedno.

Duo Marina Perazić i Davor Tolja će prvi put nastupiti zajedno posle dvadeset pet godina, uz podršku Edija Kraljića i Ruby Kolić. Poslednjih godina Ruby čini duo uz idejnog tvorca D & D Davora Tolju. Tokom cele turneje sastav nastupa uz pratnju celokupnog live band-a, koji između ostalog uključuje velika imena riječke avangradne scene poput Alena Tibljaša (bubnjevi), Vedrana Križana (klavijature), Ivana Pešuta (bas).
 
Ikone jugoslovenskog popa osamdesetih, "Denis i Denis" u izvornoj postavi bio je duet koji su činili Davor Tolja i pevačica Marina Perazić, a posle se priključio i Edi Kraljić. Legendarni hitovi poput "Program tvog kompjutera", "Soba 23", "Ja sam lažljiva", "Čuvaj se" i "Voli me još ovu noć", su u velikoj meri obeležili zlatne godine pop kulture u SFRJ u nezaboravnom periodu osamdesetih godina prošlog veka.

Ograničeni broj karata po početnoj ceni od 1.300 dinara za parter i samo 100 karata u VIP zoni Mikser House-a po ceni od 2.600 dinara, biće puštene u prodaju 20. januara.

Autor: B.B.
Izvor: 24sata

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>