Region

Svet

Prvi kuvar Srbije finale: Pobednik serijala je Bojana Stojković (Foto)

Došli smo do finalne emisije prvog serijala najvećeg kuvarskog takmičara u zemlji, a za ovu titulu bore se Marko Kon, Romana Panić i Bojana Stojković.

Prvi kuvar Srbije finale: Pobednik serijala je Bojana Stojković (Foto)



Ovo troje finalista večeras imaju najteži od svih zadataka, a žiri će se dodatno potruditi da im ne bude lako jer od dvadesetoro VIP ličnosti u finalu su ostali najbolji.

Žiri je na početku podsetio preostale takmičare na momente koji su po njima obeležili njihovo kuvanje. Najore jelo Bojnino je bilo meksičko jelo, Markovo proja, a Romanino jelo sa karijem.



Njihov zadatak je da za sat vremena pripreme upravo jela koja su im  bila najgora u toku serijala. Za ovaj poslednji zadatak takmičari imaju neograničeno vreme u prodavnici, što im se posebno dopalo, ali nakon deset minuta startuje i vreme od sat vremena za pripremu jela.

Romana je prokomentarisala da je ovo kao popravni u avgustu, međutim, Bojana ne može da se seti šta to beše meksičko jelo, dok je Marko očekivao teži zadatak.

Najopuštenije večeras je spremala Romana koja je sva tri jela lagano pripremala. Petar je prokomentarisao da su najveći foliranti serijala Bojana i Marko, pogotovo Bojana koja uvek kaže da ništa ne zna, ali uvek iznenadi svojim znanjem.

Došlo je vreme da žiri proba spremljena jela, međutim, nisu oni večerašnji degustatori već će to biti desetoro ljudi koji su pratili šta su takmičari radili proteklih 75 emisija. Degustatori ne znaju koje je čije jelo tako da će ocenjivati samo po ukusu.



Degustatori amateri su jela ocenjivali po svom principu. Bilo je tu komentara da su jela jestiva, ali ništa posebno. Da je proja tvrda i preslatka.

Marku je bilo žao što nije znao da će drugi probati jela pa bi u tom slučaju napravio mrsnu proju, ili proju sa sirom dok je Romana mišljenja da su degustatori lupali gluposti.

Žiri je sabrao rezultate degustatora i došlo je vreme da se sopšte rezultati.

175 bodova osvojila je Romana njeno je treće mesto. Romana se nada da će njena mama biti ponosna na nju, kao i svi ostali. Nakon što je dobila poklone sponzora, koje nije mogla poneti pozdravila je žiri, na koje su svi takmičari bili ljuti, ali misli da su bili kompetentni i realni.

213 bodova osvojio je Marko Kon koji je rekao da će pamtiti emisiju kao napornu. Priznaje da je nakon prve emisije imao utisak da će njih troje dogurati daleko, ali posle sedme emisije je izgubio taj osećaj.



A najviše bodova, 217 i milion dinara, osvojila je Bojana Stojković koja kaže da je dosta toga naučila, ali nije naučila da se organizuje. Bojana kaže da je bilo momenata kada je poželela da izađe, ali je izdržala. Bojana se svima zahvalila i rekla da su se oni dogovorili da ovaj iznos podele na tri dela.

Bila je ovo prva sezona takmičenja "Prvi kuvar Srbije" u kojoj su učestvovale VIP ličnosti sa domaće scene. Organizatori najavljuju drugu sezonu koja će biti takođe izuzetno zanimljiva, a sve o novim takmičarima i dalje čitajte na vašem portalu svetplus.com

Autor: S.P.
Foto: Facebook

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>