Svet

Region

Počela euforija: Britanci se klade na ime, pol, boju kose budućeg deteta Kejt Midlton

Dok princ Vilijam obilazi trudnu suprugu Kejt Midlton u bolnici, u kojoj se već drugi dan nalazi zbog akutne jutarnje mučnine, britanske kladionice uveliko objavljuju kvote za klađenje na čitav niz pitanja koja se tiču buduće bebe.

Počela euforija: Britanci se klade na ime, pol, boju kose budućeg deteta Kejt MidltonU kladionici “Paddy Power”, jednoj od vodećih internet kladionica, moguće je kladiti se na to da li će Kejt roditi dečaka ili devojčicu, ili možda blizance (8-1), trojke (100-1) ili pak četvorke (500-1).

Zainteresovani mogu da se klade i na to koliko će beba biti teška – ispod 2.300 grama (5-1), više od 3 kilograma (7-1), kao i kako će se zvati – Ketrin, Dajana, Vilijam, Britni, Čarls ili Arsen, kao Arsen Venger, trener fudbalskog tima Arsenala, mada je to malo verovatno s obzirom da princ Vilijam navija za Aston Vilu.

A da li će se kraljevska beba pojaviti na naslovnoj strani “Voga” pre svog 18 rođendana? Šanse za to su 33-1, dok su šanse da postane fudbaler prilično male, 1.000-1.

- Svako ima mogućnost da iskusi sreću, počev od toga kako će se Vilijamova i Kejtina beba zvati – Frensis ili Džejms, ili možda Bejbi Gaga? – prokomentarisao je kraljevski istoričar Robert Lejsi u izjavi za AP.

Svi oni koji se budu kladili moraće još dosta da čekaju na rezultat opklada budući  da je vojvotkinja od Kembridža na samom početku trudniće, otprilike u 12 nedelji.

Vest o Kejtinoj trudnoći objavljena je pre planiranog datuma zbog njenog odlaska u bolnicu. Ona se leči od akutnog oblika jutarnjih mučnina, koji pogađa otprilike tri od 1.000 trudnica.

Praćeno jakim nagonom za povraćanje, ovo stanje u medicini poznato kao “hyperemesis gravidarum” može da dovede do dehidratacije i nutricione deficijencije, a obično se javlja kod trudnica koje nose blizance.

Autor: S.P.
Izvor: Tanjug
Foto: cbc news

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>