Region

Svet

Region

Ovacije na premijeri filma Smrt čoveka na Balkanu (Foto)

Film koji je poslednjih meseci osvojio brojna priznanja oduševio je i beogradsku publiku sinoć na premijeri u Sava centru.

Ovacije na premijeri filma Smrt čoveka na Balkanu (Foto)



Pitka crna komedija "Smrt čoveka na Balkanu", reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića, nakon mnogobrojnih svetskih i regionalnih festivala, premijerno je prikazana domaćoj publici u petak uveče u beogradskom Sava centru.



Film je proteklog leta osvojio čak 19 nagrada, a Momčilović je rekao da se nada da će njegov pomalo crni humor probuditi najbolje u gledaocima.

"Nadam se da će ljudi koji gledaju film moći da prepoznaju sami sebe i nasmeju se sebi, bez pakosti naravno, u duhu našeg humora i mentaliteta", rekao je on.

Trifunović, koji igra policajca, kaže da se takođe nada da će gledaoci prepoznati svoje slabosti i moći sopstvene probleme da sagledaju na jedan novi način.

Emir Hadžihafizbegović rekao je da je na snimanju vladala "neverovatna aura" između cele ekipe, i da se nada da se to u filmu vidi i oseća.

"Od glumaca, reditelja, preko cele ekipe, imali smo zaista neverovatnu energiju", rekao je on i dodao da nestrpljivo čeka da čuje šta će publika imati da kaže nakon filma, dok je Milica Mihajlović (igra doktorku) istakla da je ironija glavni adut ovog filma.

Od ličnosti iz javnog života premijeri su prisustvovali: Voja Brajović sa suprugom Milicom Mihajlović, Ivana Baltić, Bojana Ordinačev, Ana Stanić, Slavko Beleslin, Bora Todorović, Tijana Dapčević, Anita Mančić, Suzana Mančić, Dejan Cukić, Merima Njegomir, Bora Todorović, Verica Rakočević sa sinom, Ljubomir Bandović, Vlade Divac, Sergej Trifunović...

U ovom filmu sve se dešava u jednom stanu, u jednom danu. U jednom kadru. Čitava priča je snimljena iz perspektive web kamere. Filmsko i životno vreme se poklapaju - traju 80 minuta.

Glumačku ekipu čine: Emir Hadžihafizbegović, Radoslav Milenković, Branislav Trifunović, Bojan Žirović, Ljubomir Bandović, Aleksandar Đurica, Milica Mihajlović, Miloš Samolov, Bojan Lazarov, Nataša Ninković, Anita Mančić, a specijalni gosti u filmu su Mirjana Karanović i Nikola Đuričko.











Autor: B.B.
Izvor: Mondo
Foto: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>