Region

Svet

Završeno suđenje: Brena dobija nazad 65.000 evra

Posle 17 godina sud odlučio da pevačici i njenom suprugu vrati novac koji su dali prevarantima za tuđi plac u Zvezdarskoj šumi.

Završeno suđenje: Brena dobija nazad 65.000 evra



Lepa Brena i njen suprug Slobodan Živojinović konačno su dobili sudski spor koji je trajao 17 godina. Reč je o tužbi koju je ona pokrenula zbog placa koji su pokušali na prevaru da joj prodaju trgovci nekretninama.

Proces se završio tako što je sud naložio da im tuženi vrate 65.000 evra, što je protivvrednost za tadašnjih 135.000 maraka, koliko su platili plac od 80 ari u Volginoj ulici u Zvezdarskoj šumi. Sudski proces, koji se nedavno završio, počeo je 1995. godine kada su Živojinovići shvatili da plac koji su kupili pripada drugom vlasniku.

Poznatom paru je pre 17 godina agent za nekretnine Stanko Pirković (55) u ime penzionerke Anke Radić iz Mirijeva prodao pomenuti plac.

Međutim, bračni par Živojinović nedugo zatim bio je šokiran saznanjem da je ugovor o vlasništvu zemljišta bio falsifikovan pošto su se na placu pojavili njegovi pravi vlasnici.

Zbog sumnje da su prevarili i oštetili Živojinoviće, pre devet godina na uslovne kazne osuđeni su Pirković, Čedomir Čičkarić, penzionisani službenik Poreske uprave i advokat Petra Buba Rađenović. Živojinovići su ih tada i tužili, tražeći natrag uloženi novac, što konačno i dobijaju.

Autor: S.P.
Izvor: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>