Region

Svet

Region

Hrvati više vole Gigu Moravca od Sulejmana?

Kultna RTS-ova serija "Bolji život", koja se trenutno prikazuje u Hrvatskoj, preti da ugrozi ogromnu popularnost turske serije "Sulejman Veličanstveni". Već nakon emitovanja prve epizode, ostvarenje Siniše Pavića udvostručilo je gledanost Doma TV.

Hrvati više vole Gigu Moravca od Sulejmana?



Naime, na hrvatskoj Doma TV emitovana je prva epizoda kultne serije Siniše Pavića, koja je snimana i kod nas premijerno emitovana od 1987. do 1991. godine. Sudeći prema odličnom rezultatu gledanosti, petočlana beogradska porodica Popadić, na čelu sa Dragišom Popadićem - Gigom Moravcem ozbiljno preti da ugrozi popularnost turskoj seriji "Sulejman Veličanstveni".

Neki to opisuju kao jugonostalgiju, baš kao i Jutarnji list, koji fenomen porodice Popadić objašnjava tako što navodi da Doma TV, rezervni kanal Nova TV, retko kad dostigne gledanost od dva odsto, dok je serija Televizije Beograd imala izvrsnih 4,7 odsto posle samo uvodne epizode.



Predviđanja su da će "Bolji život" po gledanosti vrlo brzo nadmašiti ekstremno popularnog "Sulejmana Veličanstvenog", koji se prikazuje na RTL-u u istom terminu.

Inače, svakom svojom reprizom na području bivše Jugoslavije, serija koju su režirali Aleksandar Đorđević, Mihailo Vukobratović i Andrija Đukić, ostvarivala je odličnu gledanost.

Pored Gige, Emilije, Saše, Violete i Bobe, Hrvati rado gledaju i serije "Salaš u malom ritu", "Pozorište u kući", "Grlom u Jagode", "Sivi dom" i "Otpisane".

Autor: B.B.
Izvor: RTS
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>