Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Takmičari po prvi put čerupali piliće (Foto)

Bojana kao nagradu za jučerašnju pobedu dobija pile, i to očerupano i uređeno, za razliku od ostalih takmičara koji su dobili sveže zaklane piliće koje će morati prvo da očerupaju i očiste. Ona ima priliku da se sa nekim od kuvara zameni za pile, pa tako svoje očišćeno pile daje Mišelu, za kojeg zna da je jako gadljiv, a ona uzima njegovo koje će morati da očerupa. On joj je zahvalan na tom gestu, pa je prijateljski grli.

Prvi kuvar Srbije: Takmičari po prvi put čerupali piliće (Foto)



Takmičari su počeli sa čerupanjem i skoro svi kuvari prvi put to rade u životu, a Anja se nada da je i poslednji. Bojana je rekla da joj nije Pinka, nikada ne bi čerupala pile, a Suzana da se oseća kao ginekolog dok vadi iznutrice pileta. Aleksandra Janković je u znak podrške plavušama kuvaricama stavila plavu periku, ali posle Bojaninog ustupanja očišćenog pileta Mišelu, daje podršku brinetama i menja periku. Mišel smatra da ga Petar proziva što nije čistio pile, a to misli i za Bojana, koji je rekao da je za to odlična prilika.



Kuvari danas imaju zadatak da naprave jelo koje će izgledati dobro vizuelno i kao za reklamu i žiri danas neće ocenjivati ukus, nego izgled jela. Posle povratka iz prodavnice, svi su se prepustili kreativnosti i počeli da prave jela lepa za oko. Petar im u tome pomaže i smatra da će im ovaj zadatak dobro doći u daljem kuvanju. Posle vremena predviđenog za spremanje jela, žiri poziva sve kuvare da donesu jela na njihov sto i ocenjuje ih odjednom.



Generalno su zadovoljni dekoracijama i izgledom jela, ali kao tri najbolja, biraju Suzanino celo pile pečeno u rerni, Njemanjino belo meso sa graškom i paprikama, i Aninu piletinu sa povrćem. Žiri je finalistima rekao da pogledaju jela ostalih kuvara i da kažu čije im se jelo najmanje sviđa, pa su se tako i Suzana i Nemanja odlučili za jelo Bojana Marovića, a Ani se najmanje svideo tanjir koji je servirao Dinča.



Za Bojanovo jelo su smatrali da je promašio temu, a Ana za Dinčino da je kao reklama za ananas, s obzirom na to da ga ima više na tanjiru nego piletine, koja je bila zadatak, tako da je danas Bojanova piletina izabrana kao jelo koje ne bi voleli videti u reklami, pa ga sutra zbog toga čeka "nagrada". Današnji "pobednik" je rekao da je nije iznenađen izgledom svoga jela, jer je svu energiju i kreativnost izgubio čerupanjem i čišćenjem pileta.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>