Region

Svet

Region

Marinko Madžgalj platio pozorištu 300.000 dinara

Neodgovornost prema pozorištu "Dadov" i kolegama iz predstave "Zajedno sami", koju je Marinko Madžgalj pokazao prošle godine kada je pet minuta pred izlazak na scenu javio da neće doći, poznati glumac platio je 300.000 dinara i to prinudnom naplatom po tužbi ove ustanove.

Marinko Madžgalj platio pozorištu 300.000 dinaraSpor je još uvek u toku, a Omladinsko pozorište "Dadov" tužilo je Madžgalja zahtevajući naplatu od 300.000 dinara. Međutim, kada smo kontaktirali sa Vladimirom Mijovićem, direktorom "Dadova", on je rekao da je rešenje o prinudnoj naplati doneto i da je proces okončan, a objasnio je i razloge njihove tužbe.

"Presuda u procesu protiv Marinka je doneta, a tužili smo ga za nadoknadu štete. Radi se o tome da je prošle godine u dva navrata zakazao dve predstave negde drugde u istom terminu kada je trebalo da igra u "Dadovu". Te dve predstave u našem pozorištu bile su rasprodate, tako da smo mi morali da isplatimo glumce koji su sa njim igrali, jer je on otkazao pet minuta pred izlazak na scenu", objašnjava Mijović i dodaje da je presuda doneta vrlo brzo, a da se glumac nije udostojio pojavljivanja na sudu.

"Predstava sa koje je prošle godine u maju Madžgalj izostao dva puta je "Zajedno sami", a kada smo podneli tužbu, presuda je doneta vrlo brzo i on se nije žalio. Naprotiv, nije se nijednom pojavio u sudu, a nisam siguran da li je isplatio ceo iznos koji smo zahtevali u tužbi. Koliko mi je poznato, morao je, jer su mu po presudi blokirani računi. No, to bolje znaju ljudi iz našeg računovodstva", objasnio je direktor omladinskog pozorišta.

Protiv Marinka Madžgalja sudski proces pokrenula je i jedna beogradska banka zbog, kako su mediji pisali, "zaboravljanja" vraćanja kredita."Pre nekoliko godina, kada se tek venčao sa glumicom Dubravkom Mijatović, uzeo je keš kredit u našoj banci. Od toga dana pa do današnjeg nije se javio i nije uplatio ni jednu jedinu ratu. Kredit nije velik. U pitanju je par hiljada evra, što glumcu ne bi trebalo da predstavlja problem jer, kako znamo, dosta radi", ovog leta ispričao je za Blic jedan od zaposlenih u banci koja potražuje dugovanja od Marinka Madžgalja, a proces protiv njega se još uvek vodi.

Autor: B.B.
Izvor: Alo, Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>