Ostalo

Sme�no

Ta divna stvorenja: Vojnik i veverica postali najbolji prijatelji (Foto)

Vojnik dobrog srca spasio je vevericu koja je bila na samrti. Srećom, ozdravila je, jer ju je hranio na svaka četiri sata.

Ta divna stvorenja: Vojnik i veverica postali najbolji prijatelji (Foto)



Pyotr Pankratau služio je vojsku u Belorusiji kada je pronašao sićušnu i bespomoćnu vevericu ispod drveta. Uprkos svojim vojnim dužnostima, odneo je vevericu u bazu i hranio ju je mlekom iz flašice nekoliko puta dnevno.

"Ležala je ispod drveta. Nije bila pri svesti. Već su je bili napali crvi. Očistio sam je i odneo u bazu. Nakon dve nedelje već je bila zdrava", objasnio je Pyotr.



Neverovatno, mala veverica nazvana Minsk, po glavnom gradu Belorusije, se u potpunosti oporavila i ostala je s Pankratauom tokom dve godine služenja vojnog roka.

"Negovao sam je i hranio hranom za bebe i mlekom poput deteta, a zatim su joj nikli zubi i počela je sam da jede. Nakon pola godine sam je vakcinisao i registrovao", ispričao je za lokalni radio Pankratau.



Veverica se više ne odvaja od njega. Pravi mu društvo čak i na poslu. Pyotr je taksista i zajedno sa Minskom prevozi putnike, a veverica je dobro istrenirana i vozi se u određenim delovima automobila, kako ne bi uznemiravala putnike.





Autor: B.B.
Izvor/Foto: SvetOkoNas

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>