Region

Svet

Zdravko Čolić: Glava luda sve zaludela

Nekrunisani kralj naše pop muzike Zdravko Čolić otputovao je u četvrtak sa beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla" preko Minhena za Čikago, gde će večeras sa bendom održati prvi koncert u sklopu američke turneje.

Zdravko Čolić: Glava luda sve zaludela



Iz tog razloga neće prisustvovati večerašnjoj premijeri mjuzikla "Glavo luda" u Pozorištu na Terazijama, ali je u ekskluzivnom razgovoru za Novosti obećao da će sigurno doći na neku od repriza.

"Ne znam fabulu mjuzikla, jer nisam bio ni na jednoj probi", kaže Čola. "Nisam prisustvovao ni pretpremijeri u Čačku, mada su me najavili, a da me niko nije pitao. Bilo je još nekih ekipa koje su htele da na moju muziku rade predstavu, ali je reditelj Nikola Bulatović bio najuporniji i izgurao svoju priču. Vidim da je odabrao mladu ekipu glumaca i pevača. Želim mu svu sreću, a ja ću pogledati o čemu se tu radi čim se vratim iz Amerike. Njihova ideja je bila da izađem na kraju premijere i nešto otpevam, ali kako sada letim za Ameriku, verovatno ću im se pridružiti na nekoj od repriza u oktobru ili novembru, i na kraju sa bendom otpevati "Glavo luda"."

Reditelj kaže da je strepeo da li će dobiti vašu dozvolu za pesme?

"Ja sam pevač i autor samo nekih pesama, ostalo su numere poznatih kompozitora koji su radili za mene. Svi su manje-više dali dozvole da se njihova muzika izvodi u mjuziklu."

Sećate li se kada ste prvi put čuli "Glavo luda", koja otvara B stranu vašeg drugog albuma "Ako priđeš bliže" iz 1977. godine?

"To je pesma Ranka Bobana, koji je došao kod mene kući u Zagrebačku ulicu u Sarajevu i pustio mi nekoliko svojih stvari. Jedna od njih je bila "Glavo luda" na tekst Duška Trifunovića. Odmah mi se dopala jer je tekst fantastičan, a muzika vuče malo na folk. Taj album je producirao Kornelije Kovač i uvek je bilo pola njegovih, a pola pesama drugih autora. Jedno od tih preostalih mesta smo odmah rezervisali za "Glavo luda". Inače, Ranka Bobana viđam često."

Upravo krećete na još jednu turneju po SAD?

"Posle gotovo tri godine, evo me opet tamo. U Americi imam mnogo dragih prijatelja tako da se radujem susretu sa njima. Sutra sam u Čikagu, u subotu u Detroitu, a idućeg vikenda pevam u Bostonu i Njujorku.

Da li je najbolja atmosfera na koncertu u Čikagu? "Objektivno, tamo ima najviše naše raje i najviše ljudi bude na koncertu. Jeste, najbolje je u Čikagu, nekako se najviše znamo. Mislim da možemo u Americi da uradimo i Los Anđeles, jer stižu zahtevi za koncert iz tog grada, ali ćemo to da ostavimo za neku drugu priliku. Postoji varijanta da odemo u Australiju, u Sidnej i Melburn, negde u decembru."

Dokle ste stigli sa novim albumom?

"Početkom oktobra počinjem da snimam demo-pesme. Imam nekih svojih stvari od kojih ćemo producent Voja Aralica i ja krenuti, a kasnije ćemo se "kačiti" na raznorazne ideje. Staro je pravilo da je uvek najveći problem sa tekstovima, a manji sa melodijama, zato bih uključio više ljudi. Možda pred Novu godinu objavim singl od ovih novih pesama koje imam, ali objektivno album ne bi mogao da bude gotov pre proleća."

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>