Ostalo

Sme�no

Konačno je na svetlost dana izašao novi Iphone 5 (Video)

Predstavljen je najnoviji model "Ajfona" pod imenom "Ajfon 5". Telefon je tanji od prethodnika, ima brži grafički čip i veći ekran.

Konačno je na svetlost dana izašao novi Iphone 5 (Video)



Promocija kompanije "Epl" kao i obično počela je sa predstavljanjem najnovijih softverskih rešenja, kao i predstavljanjem nove linije prodavnica ove firme.
 
Ipak više miliona obožavatelja širom sveta željno iščekuju prikaz petog po redu "Ajfona".
 
Čelnik kompanije Tim Kuk, izašao je na binu u odelu tipičnom za pokojnog osnivača "Epla", Stiva Džobsa i počeo promociju ovih proizvoda.
 
Na ekranu iza Tim Kuka našle su se brojke koje govore koliko je "Epl" moćna i uspešna firma, od podatka da je "Eplove" prodavnice širom sveta posetilo više od 83 miliona kupaca, do podatka da su od aprila do juna prodali više od 17 miliona "Ajpedova".

Kamera je kao i kod "Ajfona 4s" 8 megapiksela, ali ima poboljšano sočivo, koje sa optimizovanim softverom može da napravi fotografiju koja je "teška" čak 28 megapiksela. Ova panoramska fotografije idealna je za "Cover" fotku na "Fejsbuku".
 
Baterija je poboljšana u maloj meri, ali je to dobra stvar uzevši u obzir da "Ajfon 5" ima ekran od 4 inča i dva puta brži procesor.
 
Surfovanje internetom ubrzano je za 50% jer najnoviji model podržava znatno bolju tehnologiju konekcije, a kristalnost telefoniranja omogućavaju čak 3 ugrađena mikrofona.

Karakteristike novog "Ajfona 5":

• Sigurnosna funkcija sa prepoznavanjem lica. Ne morate više da brinete da li će vam neko ukrasti telefon i pokušati da ga koristi.
• 4G mreža zamenjuje sporu 3G.
• Otporan na lomljenje, sa ekranom otpornim na ogrebotine.
• Najniži model ima 32G prostora i 64G memorije.
• Trajanje baterije – čak do 14 sati razgovora na 3G mreži, a do 7sati na 4G.
• HD Audio – Visok kvalitet zvuka koji će biti izuzetno jasan.
• Ugrađen GPS – Više nema potrebe da instalirate GPS aplikacije kako se ne biste izgubili.
• Kamera od 8 megapiksela.



Autor: S.P.
Izvor: Agencije

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>