Region

Svet

Belgrade Beer Fest dan 6: Završnica uz Partibrejkerse i Van Gogh

Poslednje, šesto veče Belgrade Beer Festa otvara hrvatski sastav Angels, a nakon toga na binu izlazi bluz bend Zona B.

Belgrade Beer Fest dan 6: Završnica uz Partibrejkerse i Van Gogh



Od osnivanja krajem 80-ih godina, brzo su postali jedan od najtraženijih bluz bendova po beograskim klubovima. Autori su najboljih srpskih bluz numera. Bend čine neki od najboljih naših bluzera: Petar Zarija, Zdenko Kolar, Dušan Ristić, Duda Bezuha i Dadi Stojanović.

Slede Đura i Mornari i lake letnje note za opuštanje. Od devedesetih uspešno nastupaju po klubovima, svirajući world music latino i mediteranski zvuk.

Sarajevska pop grupa Valentino će se prvi put pojaviti pred publikom Belgrade Beer Festa. Posle dugogodišnje pauze, gitarista i pevač Zijo Rizvanbegović, poznatiji kao Zijo Valentino, je sa novom ekipom, ponovo formirao bend i snimio album 2007.godine. Hitovi koje pamtimo su “Volim te još”, “Oka tvoja dva”, “Nema je nema”, “Samo sklopi okice”.

U 22.15, na scenu izlaze “kraljevi srpskog rokenrola”, Partibrejkers. Zahvaljujući sopstvenom principu"Biti isti, biti poseban, biti slobodan, biti samo svoj", već 30 godina vladaju rokenrol scenom. Odličnu svirku prate Canetovi tekstovi u kojima se oseti nota gorčine prema trendu opadanja ljudskog morala i osnovnih vrednosti.

Zoran Kostić Cane, osim što je RNR legenda, poznat je i posvojim “kontraverznim izjavama” pred publikom.

Ipak, jedan je od najoriginalnijih frontmena , alfa i omega Partibrejkersa. Kaže da je njihov cilj sačuvati dušu, jer je samo duša večna.

Oko ponoći, stupa na scenu najpopularniji srpski rok trio, Van Gogh.
Izbor imena benda vezan je za “nastojanje da naprave jednu lucidnu vangogovsku sliku stvarnosti”. Među njihovim brojnim uspesima su dva sjajna koncerta u beogradskoj “Areni” pred 15.000 ljudi, regionalna MTV nagrada Best Adriatic Act i oko 150.000 prodatih primeraka poslednjeg, osmog studijskog albuma “Lavirint”.

Odlična svirka uz prepoznatljivu energiju i sugestivnost, čine da Van Gogh ne gubi dah i traje jer “ako stanu... gube sve”.

Jailbreak – G'N'R Real Tribute band ima čast da zatvori ovogodišnji, deseti Belgrade Beer Fest.

Važe za najbolji evropski Guns N` Roses tribute band. Aleks, glavni vokal benda ima isti glas kao Axl Rose. Bend čine profesionalni muzičari, sa odličnom opremom i sjajnom energijom na sceni. Svirali su u Brazilu, na Malti i širom Evrope.

Autor: S.P.
Foto: BBF 2012

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>