Svet

Region

Nova mis sveta: Kineskinja Ju Venksija (Foto)(Video)

Kineskinja Ju Venksija izabrana je za Mis sveta 2012, na takmičenju održanom u gradu Ordos u kineskoj oblasti Unutrašnja Mongolija, gde je trijumfovala u konkurenciji sa još 115 kandidatkinja.

Nova mis sveta: Kineskinja Ju Venksija (Foto)(Video)



Drugo mesto osvojila je Sofi Elizabet Moulds iz Velsa, dok je treća Australijanka Džesika Mišel Kahevati, prenose agencije.

Pobednica ovogodišnjeg izbora za Mis sveta je 23-godišnja Kineskinja, studentkinja muzike koja kaže da joj je želja da postane nastavnica muzičkog obrazovanja.

Titulu najlepže žene sveta pobednici je predala prošlogodišnja Mis, Venecuelanka Ivijan Sarkos, na ceremoniji održanoj na futuristički uređenom stadionu "Dongšeng", na obodu pustinje Gobi.



Naša Bojana Lečić, na žalost, nije ušla ni u prvih 30. Naime, od 115 takmičarki prvo je izabrano 30 najlepših da bi se taj broj kasnije po krugovima smanjivao dok nisu doli do tri najlepše.

Ove godine u takmičenju je učestvovao rekordan broj kandidatkinja, a na početku ceremonije nastupila je plesačka grupa u tradicionalnim odorama mongolskih ratnika.

Kraljice lepote pripremale su se u Kini za ovo takmičenje više od mesec dana i usput upoznavale mongolsku kulturu.



Ordos je grad u kojem se nalazi ogroman trg posvećen velikom osvajaču Džingis Kanu, a čitav region doživeo je procvat u posljednjih deset godina zahvaljujući rudnicima uglja i postao jedno od najbogatijih područja u Kini, kako prenosi AP.



Autor: S.P.
Izvor: Agencije/Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>