Region

Svet

Željko Joksimović snimio pesmu sa simfonijskim orkestrom RTS-a! (Foto)

U koncertnoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu danas je snimljena simfonijska verzija ovogodišnje evrovizijske pesme Srbije “Nije ljubav stvar”, Željka Joksimovića. Kompoziciju su, po aranžmanu Fedora Vrtačnika izveli članovi Simfonijskog orkestra Radiotelevizije Srbije, pod dirigentskom palicom Slavka Jovanovića.

Željko Joksimović snimio pesmu sa simfonijskim orkestrom RTS-a! (Foto)



Solista na klaviru je muzički pedagog Zarifa Ali- Zade, višegodišnja saradnica PGP RTS-a i direktorka Kulturnog centra Republike Azerbejdžan u Beogradu. Pesmu “Nije ljubav stvar” Željko će na “Pesmi Evrovizije” pevati na srpskom jeziku. Posle verzije pesme na engleskom i ruskom, danas je u Kolarcu snimljena i simfonijska verzija, u izvođenju renomiranih muzičara Simfonijskog orkestra Radio- televizije Srbije.

Simfonijska muzika je najraskošnije područje muzičkog stvaralaštva i zato je evrovizijski tim Srbije uveren da će se kompozicija Željka Joksimovića za pesmu “Nije ljubav stvar” u ovoj muzičkoj formi, itekako dopasti milionskom evrovizijskom auditorijumu i poklonicima umetnosti.

"Pesma Evrovizije", 57. izdanje počinje tačno za 31 dan u prestonici Azerbe�džana. Željko Joksimović nastupa za Srbiju pod rednim brojem jedan, u drugom polufinalu 24. maja, piše scandal.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>