Region

Svet

Region

Lazar Ristovski nagrađen u Moskvi

Nagradu "Sergej Bondarčuk", koji dodeljuju organizatori Međunarodnog filmskog festivala "Zlatni vitez" u Moskvi, za izuzetan doprinos kinematografiji, dobio je srpski glumac Lazar Ristovski.

Lazar Ristovski nagrađen u Moskvi



Kako su naveli organizatori, Ristovski je igrao u 50 filmova i 3.000 pozorišnih predstava, a dao je i veliki doprinos svojim dugogodišnjim učešćem na moskovksom festivalu. Nagada mu je dodeljena u sredu, na otvaranju.

Po Lazarovim rečima, prilikom uručenja priznanja, nagrada "Sergej Bondarčuk" je izuzetno vredna i za same Ruse, a za umetnike iz Srbije još vrednija. "Možda bih mogao da kažem da mi je to najveća nagrada koju sam dobio u životu", rekao je on.

Glumac je, međutim dodao, da se na žalost takvim nagradama u Srbiji ne pridaje veliki značaj, izrazivši nadu da će se situacija promeniti. "Reč je o festivalu duhovnosti, festivalu pravoslavlja, ali to nije samo festival pravoslavnih zemalja. To je svetski festival, na kojem su dobijali nagrade veliki umetnici svetskog filma, i on ima veliku budućnost", dodao je Ristovski.

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Povezane vesti:


>