Region

Svet

Region

Siniša Pavić: Izdali su me glumci, ovo je kraj "Tesne kože"!

U nedelju će na RTS-u biti prikazana poslednja epizoda šeste sezone serije “Bela lađa”. To će, po svemu sudeći, biti i kraj čuvenog satiričnog projekta jer se najavljivani film "Tesna koža" neće snimiti. Kako je scenarista Siniša Pavić objasnio za "Blic", takav projekat ne vredi raditi bez legendarnih likova Šojića i Pantića.

Siniša Pavić: Izdali su me glumci, ovo je kraj



Prošlog oktobra je najavljeno da će se odmah nakon završetka "Bele lađe", krenuti sa novim projektom, odnosno filmom. Iako su tada RTS, "Košutnjak film" i Pavić potpisali protokol o saradnji za snimanje filma i TV serije (od četiri epizode), pod radnim naslovom "Tesna koža", Pavić za "Blic" kaže da ga to sada uopšte ne interesuje.

Tesna koža je vezana za dva određena glumca (Nikolu Simića i Milana Gutovića, prim. aut.) bez kojih ne možete da radite ovaj projekat. Urađena su tri nastavka, a ja četvrti ne računam jer je on piratski i rezultat jedne krađe od strane "Game". Tekst je pisan za njih i oni su to obeležili svojim načinom glume. Raditi bez njih je gotovo nemoguće. Inače, ne vidim razloga da radim film za glumce koji su se ovako poneli prema onome što sam za njih do sada radio. Ljudi koji rade na istom poslu, moraju verovati jedni drugima. Ako vi više ne verujete glumcima, a ja ne mogu da veruje onima koji me ostave na pola puta, onda tu nema rada, ističe Pavić.

Naš proslavljeni scenarista kaže da sada razmišlja da se malo odmorim jer je rad na šestom ciklusu bio najteži.

"Od početka smo neprekidno imali neočekivane događaje: pogibiju jednog od glumaca, smrt jednog od glavnih aktera, odustajanje glumaca pred sam početak, ali i u toku snimanja. Pišući tekst, ja sam imao dvostruki posao u ovome poslednjem ciklusu: da ga napišem, a zatim prepravljam zbog drugog glumca i sve je to dovelo do velikog zakašnjenja u produkciji. Bukvalno smo poslednjih dve nedelje radili danonoćno", priča Pavić i dodaje da je bitno da je posao koji je davno započet, priveden logičnom završetku.

"Veoma sam zahvalan Branimiru Brstini što je pristao da preuzme na sebe rizik, da posle 80 epizoda, u kome je dominirao drugi glumac, pokuša da ga zameni. To je za svakoga umetnika vrlo nezahvalno i malo ko bi to uradio, ali on je to ipak učinio. Mislim da mu cela ekipa duguje zahvalnost. Gledaoci će sami da procene njegov učinak, ali ja smatram da je to bilo odlično urađeno", kaže Sinišà Pavić za Blic.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>