Region

Svet

Kladionice predviđaju: Milan Stanković u finalu

U Telenor areni, nadomak Osla, sutra se održava prva generalna proba, dan uoči prvog polufinala 55. "Pesme Evrovizije", a svetske kladionice uveliko predviđaju plasman učesnika jednog od najpopularnijih muzičkih takmičenja na "starom kontinentu".

Kladionice predviđaju: Milan Stanković u finalu



Sudeći po kvotama kladionica "Vilijam Hil" i "Pedi Pauer", koje su proteklih godina imale dosta uspeha u predviđanju pobednika "Evrosonga", srpskog predstavnika Milana Stankovića očekuje siguran plasman u finale, ali ne i pobeda na takmičenju. Najviše šansi za plasman u finale iz prvog polufinala imaju, pored Srbije, i Grčka, Slovačka, Belgija, Island, Albanija, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Moldavija i Letonija, odnosno Estonija, dok će u drugom polufinalu najviše uspeha imati Azerbejdžan, Izrael, Jermenija, Danska, Hrvatska, Irska, Švedska, Turska, Ukrajina i Rumunija, odnosno Gruzija.

Ukoliko je sudeti po kladionicama, najveći favorit 55. Evrosonga je predstavnica Azerbejdžana Safura, o čemu svedoče kvote kladionica "Vilijam Hil", "Pedi Pauer", "Viktor Čendler" i "Skaj bet". Predviđanjem plasmana na "Evrosongu" bavi se i najveći svetski internet pretraživač "Gugl", čiji program "Prediktor" pokazuje koliko je koji izvođač popularan u drugim zemljama, na osnovu broja pretraživanja, pri čemu se ne računaju pretrage rađene u zemlji iz koje je takmičar.

Najpopularnije su predstavnica Nemačke Lena i Sofija Nizaradze iz Gruzije, dok je Stanković na 22. mestu. Kada su u pitanju predstavnici zemalja bivše Jugoslavije najviše šansi na ovogodišnjoj "Pesmi Evrovizije" ima grupa "Feminem" iz Hrvatske, koja bi trebalo da bude među prvh 10 u finalu, dok su Gjoko Taneski iz Makedonije i ansambl "Žlindra i Kalamari" iz Slovenije na poslednjem mestu.

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Povezane vesti:


>