Region

Svet

Novak Đoković najbolji sportista sveta u 2011. godini

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobitnik je nagrade Laureus za najboljeg sportistu sveta u 2011. godini,  a nagrada mu je uručena na ceremoniji održanoj u Central holu u Vestminsteru.

Novak Đoković najbolji sportista sveta u 2011. godini



Najveći konkurent Đokoviću za osvajanje nagrade koja je po spektakularnosti i ugledu pandan holivudskom Oskaru bio je argentinski fudbaler Leo Mesi.

Novak je tako još jedan primer da prestižnu nagradu najčešće osvajaju sportisti koji dolaze iz sveta tenisa, a rekorder po broju osvojenih priznanja je Švajcarac Rodžer Federer, koji je četiri puta proglašavan za najboljeg (2005, 2006, 2007, 2008.)Po dva puta su nagrađivani Tajger Vuds (2000. i 2001. godine) i Usein Bolt (2009. i 2010.), dok su jednom za najboljeg sportistu planete bili izabrani Mihael Šumaher (2002.), Lens Amstrong (2003.) i Rafael Nadal (2011.).

Nagradu za najbolju svetsku sportistkinju osvojila je kenijska atletičarka Vivijan Čeriot, dok je za najbolju ekipu proglašen fudbalski klub Barselona.

Posle prijema nagrade Novak nije krio svoje uzbuđenje, zahvalio se svima na ovom priznanju i dodao:

"Bio je težak izbor u konkurenciji takvih vrhunskih sportista. Nemam reči da objasnim koliko mi znači ovo priznanje, ovo je zaista nešto posebno. Veoma sam ponosan na moje rezultate u prethodnoj godini, ali tu je najveća zasluga i mog tima" - rekao je Novak i dodao:

"Zaista morate da radite naporno da bi ste ostali u vrhu, stalno putujete, menjate vremenske zone, to vas mnogo mentalno i fizički troši, ali to zaista na najbolji način pokušavam n da prebrodim sve to i zato sam ovde gde jesam" - rekao je kroz osmeh Novak.

Dobitnici nagrade Laureus u 2011 godini su:

Najbolji sportista godine: Novak Đoković (Srbija, tenis)

Najbolja sportstkinja: Vivijan Čeriot (Kenija, atletika)

Tim godine: Barselona (Španija, fudbal)

Povratak godine: Daren Klark (S.Irska, golf)

Proboj godine: Rori Mekilroj (S.Irska, golf)

Sportska ličnost godine: Keli Slejter (SAD, surfing)

Sportska ličnost godine sa invaliditetom: Oskar Pistorijus (J.Afrika, atletika)

Nagrada za životno delo: Bobi Čarlton (Engleska, fudbal)

Nagrada za dobrobit sporta: Rai (Brazil, fudbal)

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>