Region

Svet

Parni valjak u Beogradu nastupa bez struje

Zagrebačka rok grupa “Parni valjak” održaće 8. i 9. marta koncerte u Sava centru, najavila je danas produkcijska kuća “Executive Pro”. Posle šest velikih koncerata u Srbiji, bend je izrazio želju da se u Beograd vrati sa potpuno drugačijim nastupom u intimnijem prostoru sa repertoarom pesama koje bolje zvuče “bez struje”.

Parni valjak u Beogradu nastupa bez struje



Ulaznice u četiri kategorije po cenama od 2.050 do 3.100 dinara od danas su u prodaji na blagajni Sava centra i svim prodajnim mestima “Eventima”. Bend, koji je inače poznat po nastupima na velikim binama uz glasno ozvučenje, spektakularnu rasvetu, snažne gitarske rifove, 1995. se odlučio za koncert “bez struje” po uzoru na tada veoma popularni televizijski serijal “MTV Unplugged” u kom bendovi nastupaju lišeni svih elektronskih uređaja.

Koncert je tada za povod imao obeležavanje 20 godina rada grupe, dok je njegova ovogodišnja “reinkarnacija” u Beogradu “nastavak nadoknađivanja propuštenog u protekle dve decenije”, kako je poručio vođa benda Husein Hasanefendić Hus.

"Posle onakvog prijema u Beogradu i celoj Srbiji, bili smo naprosto očarani emocijama koje nam je publika pružila. Kao da je ceo jedan ciklus okončan, bio je to povratak veći i lepši od najluđih nadanja, onaj koji vas menja doživotno. Počeli smo da mislimo o ‘ZeKaeMu’ i kako bismo to hteli da ponovimo, a izbor grada ovoga puta za nas je logičan – hteli bismo da to bude baš Beograd" – objasnio je on.

Koncerti u Sava centru biće i prilika da se publici predstave neke od pesama sa aktuelnog studijskog albuma “Stvarno nestvarno”, koji će svaki posetilac koncerta moći da preuzme sa Interneta uz brojeve sa bar-koda koji se nalazi na ulaznici.
Album obuhvata 10 novih pesama, među kojima su “Nakon svih godina”, “Aleluja” (Ja još vjerujem u nas) i aktuelni singl “Vjeruj”. “Parni valjak” je tako svoju bogatu diskografiju povećao na 17 studijskih, šest koncertnih i pet kompilacijskih albuma u proteklih 37 godina.

U protekle dve godine održali su 32 koncerta za oko 300.000 fanova, piše u najavi koncerta.

Izvor: TANJUG

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>