Region

Svet

Davor Jovanović: Hvala Čoli, on me je nagovorio da se takmičim

U sinoćnoj emisiji " Veče sa Ivanom Ivanovićem " gosti su bili Davor Jovanović, Nevena Đorđević i Igor Terzija, mladi, veseli i talentovani finalisti takmičenja "Prvi glas Srbije". Oni su, između ostalog, pričali o početku svojih karijera.

Davor Jovanović: Hvala Čoli, on me je nagovorio da se takmičim


 
Davor Jovanović, pobednik takmičenja je zahvalan Zdravku Čoliću.
 
- Priča je neverovatna. Čuo sam da će kod Ivana gostovati Sting i Zdravko Čolić i želeo sam da ih vidim. Bane, tvoj verni saradnik me je zadužio da sve goste sam puštam u studio, a ja nisam razmišljao da sebi ostavim mesto. Na moje oduševljenje, kada su svi ušli Bane mi je ostavio stolicu u prvom redu. Divan je osećaj biti u publici. Emisija se završila i svi su krenuli napolje, ali ja sam ostao. Malo sam se muvao, gledao okolo i u bekstejdžu sam video da Čola razgovara sa tobom i da je gomlia žena oko njega. Žene na sve strane. Sačekao sam koji trenutak i prišao sam mu " Jel' mogu da Vas pitam, kako mladi i kvalitetan pevač može da se probije ovde?"

Na moje iznenađenje okrenuo se ka meni i pitao me je da li sam čuo za takmičenje "Prvi glas Srbije". Igrom slučaja, čuo sam ali sam se oprostio od tih takmičenja, pa napustio sam i Zvezde Granda zbog fakulteta. Bukvalno sam "dao otkaz".

Prijave su se već završile za takmičenje, ali je Čola okrenuo broj i oni su me saslušali, dalje sam sam uspeo - pričao je uvek nasmejan Davor koji bi trebalo uskoro da diplomira.Davor je rekao da je imao odličan odnos sa ukućanima sva tri meseca i tako najavio Nevenu i Igora.

 Ja sam po prirodi flegma. Takav sam. Stalno ozbiljan - pravdao se Igor Terzija na Ivanove šale. Potom je Davor zamolio da Igor objasni kakve ljubimce ima:
 
- Imam tri tarantulice i jednog kameleona - rekao je Igor i imitirao je kameleona pokretima ruku, pokazujući kako se kameleonu kreću oči.

Finalisti su govorili o svojim odnosima i druženju u kući, kako su retko bili nervozni, nisu imali vremena ni da jedu i kako nikada nisu bili pijani, bar ne dok je takmičenje trajalo. Potom su Nevena i Igor otpevali zajedno pesmu, ali pod uslovom da niko od njih ne propadne u rupu.
 
- Ja sam iz Kovina. Stanujem već četiri godine u Beogradu i završavam muzičku školu Stanković. Imam sve petice i pozdravila bih sve moje profesore. Od uvek sam želela da se bavim muzikom. U obdaništu sam crtala devojku sa mikrofonom, pa je možda kod mene želja da pevam veća od pevanja - našalila se Nevena i dodala:
 
- Hobija nemam. Ne treniram niti sam ikada. Hoću da krenem na časove plesa, trebaće mi i u karijeri će mi pomoći. Volim da čitam i svašta nešto. Ne volim momke - dodala je Nevena na Ivanovo pitanje o dečku.
 
- Ne bih o tome- kratko je rekla.
 
- Ja sam iz Subotice. Imam 25 godina a od petnaeste se bavim muzikom. Kada sam bio mali hteo sam da budem astronaut. Treniram kik-boks. Kada bih morao izabrao bih karijeru, pre nego devojku, ali nemam devojku. Pozdravio bih svoju ekipu iz Subotice, znaju oni na koga mislim - rekao je Igor Terzija.

- Moja priča? Ja sam iz Kladova iz radničke porodice. Tata i preci su mi u glavnom bili ili muzičari ili sportisti. Ja sam celog života imao dve leve noge tako da mi je ostala muzika - u šali je rekao Davor i dodao:
 
- Osnovna škola je "Vuk Karadžić", a srednja tehnička. Nikada neću zaboraviti prvi put kada sam javno nastupio. Bio sam osmi osnovne i profesori su mene odabrali da pevam na novogodišnjoj žurki. Izašao sam na binu sa sve gitarom ni ne gledajuću u učenike. Počeo sam da sviram i pevam i ponelo me je, a kada sam podigao pogled i video da svi pevaju zajedno, oduševio sam se. Toliko sam se ukočio da mi ispala trzavica. Imam tremu i dan danas ali je nekako obuzdam - rekao je Davor.
 
Poruka fanovima?
 
- Samo da im poručim da ne odustaju od svojih snova. Srećna nova godina i puno zdravlja vam želim - poručio je Davor.
 
- Da žive svoj život, svaki trenutak. Da gledaju na svet sa pozitivnim stavom. I naravno sve najbolje u Novoj - dodala je Nevena.
 
Igor je bio kratak:
 
- Puno zdravlja, sreće i naravno ljubavi.


Izvor: Puls

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>