Region

Svet

Region

Milan Gutović: Sad ne bih pristao ni za 7.000 evra

Još se nije slegla prašina oko famozne sume od 7.000 evra po epizodi, koju je prema rečima čelnika Radiotelevizije Srbije zahtevao Lane Gutović za nastavak serijala "Bela lađa", a čuveni glumac za "Blic" kaže da više ne bi pristao ni na tu sumu, već bi tražio mnogo veću.

Milan Gutović: Sad ne bih pristao ni za 7.000 evra



Na pitanje zašto ne bi pristao na honorar koji je sam naveo u ugovoru, Lane objašnjava u svom stilu:
 
"Bez obzira na gladnu decu Bijafre, siromašne radnike u ugljenokopima, beskućnike Pariza i na činjenicu da u RTS-u nisu dobili plate, ne bih igrao pod uslovima koji već nisu prihvaćeni, ali bih sada igrao samo po još većoj ceni od one u prošlom ponuđenom ugovoru koji su već odbili da potpišu. Inače sam i do sada visinu svojih honorara izricao kao presudu, a ne razlog za pogađanje, pa pošto mi je to već polazilo za rukom, nisam blesav da nešto u tome menjam", rekao je Lane i ističe da visinu svojih honorara određuje lično.

"To činim bezobzirno iz ličnog koristoljublja i saopštavam visinu honorara mojim žrtvama sa kojima potpisujem ugovore samo u prisustvu kardiologa i psihijatra. Ako me jednoga trenutka bude ganula sudbina sirotih radnika RTS-a i ako me bude ophrvalo samopokajanje, šibaću se špagetima i ići u krevet bez večere. Toliko", zaključio je Lane Gutović.

Dan kasnije Gutović je malo manje ironičan i rešio da donekle otkrije šta se zapravo desilo između njega i RTS-a.
 
"Prilikom dogovora pre početka snimanja celog serijala rekao sam cifru koja mi odgovara. Posle tri godine se ispostavilo da ja to, u stvari, nisam ni rekao. Već tada sam odlučio da ne igram više u društvu u kome je moguće tako nešto, ali sam shvatio da bih time doveo u neprijatnu situaciju gospodina Pavića i Tijanića. potpisao sam novi ugovor i posle dve godine se utvrdilo da sam ovoga puta, doduše, rekao, ali da se nije tako razumelo. Ugovore sam potpisivao, a da ih nisam ni čitao. Zbog toga sam za sve što mi je uskraćeno lično kriv", kaže Lane.

Prema njegovim rečima, sporni poslednji ugovor zbog koga se razišao sa RTS-om sam je napisao i pročitao, a javni servis je odbio da ga potpiše. Lane kaže da je glavni razlog razlaza isključivo novac, a da je insistiranjem na velikom honoraru želeo samo da nadoknadi ono što mu je prethodnim ugovorima bilo uskraćeno.
 
"Smatrao sam da je uspeh serije i lika koji sam tumačio dovoljan da se oko finansija ne uznemiravam i da o tome treba da vodi računa ona grupacija koja od moga rada ima najveću korist... Sa gospodinom Pavićem sam imao saradnju koja se ne zaboravlja, a mislim da je ni gledaoci neće zaboraviti. Ostalo pripada besmislenim uterivanjima u istinu i laž, a tu se pokazalo da na tom planu nisam dorastao", dodaje glumac.
 
Lik Srećka Šojića kreirali su Lane Gutović, Siniša Pavić, scenarista i Mića Milošević, reditelj još '82. godine kada je snimljen film "Tesna koža". Nizali su se nastavci ove hit komedije, a onda se Šojić preselio na male ekrane, u seriju "Bela lađa".

Umesto Laneta Gutovića, koji je maestralno odigrao političara Srećka Šojića, nova "lokomotiva serije", kako je to definisao Siniša Pavić, biće Branimir Brstina. Da li će ova serija biti popularna i bez Šojića, saznaćemo već krajem januara kada počne emitovanje novih deset epizoda svake nedelje od 20 sati.

Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>