Region

Svet

Džoni Štulić završio sabrana dela

Uveliko su u pripremi sabrana dela legendarnog rokera Branimira Džonija Štulića, koja bi u izdanju kuće "Plato" trebalo da se pojave do kraja maja. Paket koji se priprema sadržaće čak petnaest Džonijevih knjiga i dvostruki CD sa muzikom koja do sada nije bila objavljivana.

Džoni Štulić završio sabrana dela



Na muzičkom CD-u biće snimak sa koncerata Džonija i „Azre“ u Mostaru i Banjaluci, a kako je za “Blic” otkrio Bane Gojković, vlasnika Izdavačke kuće „Plato“, Džoni sam crta omote za svoja dela. “Nedavno sam bio kod Džonija u Holandiji i on je dobro.

dzoni stulic

Predano radi na omotima za knjige i muzički CD. Uspeli smo da se dogovorimo da uz komplet njegovih književnih dela ide poklon CD sa koncerata u Mostaru i Banjaluci, koje je radio devedesete godine prošlog veka. Koncert u Mostaru je bio mirniji i tu je izvodio uglavnom balade i obrade tradicionalnih pesama, a u banjalučkom ‘Boriku’ je bio sa tadašnjom postavom ‘Azre’. Džoni je napisao i propratni tekst koji prati izdanje ovog muzičkog CD-a, u kom on otkriva šta se dešavalo tih godina”, otkriva Gojković i dodaje da su oba koncerta bila deo njegove političke kampanje koja se zvala ‘Ne pokaži da si ufitiljio’, kojom je pokušao da predupredi događaje koji će se uskoro dogoditi u eks Jugoslaviji. “Sve je napisao u heksametarskom stihu u svom maniru.

Sabranim delima dodao je i svoj novi prepev u heksametru poznatog dela Dragoslava Mihajlovića ‘Kad su cvetale tikve’. To će biti petnaesta knjiga u okviru njegovih sabranih dela. Plan je da se dela pojave do kraja maja meseca, a u junu ćemo napraviti promociju u novom klubu „Ilegala“, kaže Gojković.

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Povezane vesti:


>