Ostalo

Sme�no

Posle ludog seksa izgubila pamćenje

Jedna Amerikanka postala je tema stručnih medicinskih članaka nakon što je posle seksa sa suprugom izgubila pamćenje.

Posle ludog seksa izgubila pamćenje



Srećom, samo privremeno. U septembarskom broju časopisa "Journal of Emergency Medicine" iznesen je slučaj 54-godišnje žene koja je pretrpela amneziju posle seksa sa suprugom. Pacijentkinja je prilikom prijema u bolnicu Georgetown rekla da se posle orgazma više ne seća ničega šta se dogodilo u posljednjih 24 sata.

Lekari koji su je pregledali postavili dijagnozu globalne amnezije, redak i iznenadan gubitak pamćenja. Stručnjaci tvrde da se radi o privremenoj amneziji i da se nešto slično ne bi trebalo da se ponovi opet.

Prolaznu globalnu amneziju uzrokuje remećenje memorijskih sklopova u mozgu, što može biti posledica različitih fizičkih ili emocionalnih nadražaja. Kod post-koitalnih slučajeva gubitak pamćenja može biti posledica promene protoka krvi u žilama koje hrane delove mozga povezane sa pamćenjem", tvrdi dr. Carol Lippa, profesorka neurologije u medicinskoj školi Drexel.

Stručnjaci priznaju da nije potpuno jasno šta uzrokuje privremenu globalnu amneziju, ali zabeleženo je da se obično događa posle naporne fizičke aktivnosti, jakih bolova ili psiholoških poremećaja.

Otprilike tri do pet osoba od njih 100.000 godišnje iskusi ovaj kratkotrajni gubitak pamćenja, koji najčešće pogađa osobe starije od 50 godina.

Viber

Izvor: Svet Plus


>