Region

Svet

Region

Andjelina Džoli mi je ukrala priču za film

Hrvatski pisac Josip Knežević izjavio je da će tužiti holivudsku glumicu Anđelinu Džoli , jer tvrdi da je ona za svoj prvi rediteljski film ukrala temu njegove knjige "Slamanje duše".

Andjelina Džoli mi je ukrala priču za film



"Anđelina je moju priču ogolila, uprostila i amerikanizovala, izmenila je narodnosti. Od velike tragedije koja se Bosni dogodila oni prave ‚Trumanov šou‘ ili emisiju ‚Opra‘. Njen film je za mene prosrpski, verovatno finansiran i tim novcem" - izjavio je Knežević koji je pomenutu knjigu objavio pod pseudonimom 2007. godine.

"Radnja moje knjige je istinit događaj i govori o jednoj Hrvatici, koja je s decom bila zarobljena u srpskom logoru pokraj Sarajeva. I njen muž Sead takođe je bio zarobljen, a nisu znali jedno za drugo. Sudbina je učinila da je u komandi logora jedini koji je nije silovao bio Crnogorac Ljuban. Taj komandant je jedini imao obraza da oslobodi i Mirnu i njenu decu, ali i muža. Spasao ih je, a njega su ubili" zaključio je Knežević koji tvrdi da je scenario Anđelininog filma isti kao tema njegove knjige.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>