Region

Svet

Zaz podigla na noge 15.000 Novosađana

Francuska muzička zvezda Izabel Žefroa, poznatija kao Zaz veoma uspešno se predstavila publici u Srbiji, nastupom na Petrovaradinskoj tvrđavi u okviru manifestacije Međunarodna nedelja pevanja "Kantat Novi Sad".

Zaz podigla na noge 15.000 Novosađana



Na prostoru glavne Egzitove bine, pred oko 15.000 obožavalaca svih uzrasta, od dece do najstarijih, Zaz je pozdravila publiku na srpskom jeziku, a potom je, u pratnji istoimenog benda, koncert otvorila pesmom "Prolaznici".Ređale su se zatim popularne numere s njenog albuma, neizbežni hit "Je veux", kao i nekoliko kompozicija koje naša publika nije imala priliku da čuje. Toplo, ali prijatno muzičko veče na Tvrđavi upotpunilo je nekoliko domaćih grupa koje su nastupile pre popularne gošće iz Francuske.

Zaz je muzičko obrazovanje stekla u Bordou, gde je prvi put javno nastupala, a potom odlazi u Pariz, nastupajući od Monmartra do pariske Olimpije. Očarala je publiku moćnim glasom, kombinujući u svom umetničkom izrazu od džeza do bluza, od francuske šansone do afričkih, andaluzijskih, brazilskih i latino muzičkih uticaja. Nastupala je na najrazličitijim mestima širom sveta, a svoj prvi muzički album u Evropi i Kanadi je izdala prošle godine.



Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

zaz

Povezane vesti:


>