Region

Svet

Del Arno Band slavi 25. rodjendan (Video)

Najpoznatiji srpski rege sastav "Del Arno Band" proslavlja danas svoj 25. rođendan od osnivanja, a samo dan kasnije nastupiće na Gardens Planet Rock festu u Podgorici.

Del Arno Band slavi 25. rodjendan (Video)



Posle duže diskografske pauze, povodom 25. rođendana Del Arno Band je objavio singl pod nazivom "Horoskop". To je ujedno i najava za novi album koji planiraju da izdaju do kraja godine.

"Del Arno Band" su osnovala braća Vladan i Jovan Matić 2. jula 1986. godine u Beogradu. Prvi uspeh je bilo finale subotičkog festivala "Omladina 1988", a uz česte izmene postave objavili su albume "Igraj dok te ne sruše" (1989), živi album "Godina majmuna" (1992), "Reggaeneracija" (1995) i "Vreme vode" (2006).

Fontmen grupe Matić mali broj studijskih albuma u četvrt veka postojanja benda objašnjava velikim brojem ličnih promena, i napominje da je kroz "Del Arno Band"   prošlo više od 150 muzičara od njegovog osnivanja.

Nova pesma Del Arno Band-a spremna za download
"Tu smo prestali da brojimo. Prvih 25 godina smo se trudili da uglavnom imamo ekipu koja će biti sposobna da uživo predstavi bend. Nek je svakom trebalo posvetiti par meseci, ispadne da smo veliki broj godina samo uvežbavali nove članove" - istakao je Matić i dodao da je bend trenutno aktivan na spremanju novih pesma za novi album i da  planiran da se pojavi do kraja 2011. godine, a da će novi materijal biti "više na tragu izvornog rege zvuka".

U ponedeljak 4. jula će se pojaviti i spot za singl  "Horoskop", koji ćete premijerno moći da vidite na MTV sajtu.

U ime portala i radija Svet Plus želimo im srećan rođendan, još mnogo dobre i kvalitetne muzike kao što su to radili i ovih 25 godina.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>