Region

Svet

Zbog Katarine i Beli dvor na proveri

Hapšenje Katarine Rebrače zbog sumnje da je proneverila 37 miliona dinara donacija preko svog dobrotvornog fonda, mogao bi da bude povod za proveru mnogih humanitarnih organizacija, uključujući i Fond princeze Katarine Karađorđević.

Zbog Katarine i Beli dvor na proveri



Povezanost kraljevske porodice sa Fondom Rebrače se ne zasniva samo na saradnji dva fonda, već i na činjenici da je njena takođe uhapšena saradnica Tatjana Babac supruga člana krunskog veća.

 Da bi situacija bila još komplikovanija govori i to , da je ceremonija venčanja Bapčevih upriličena upravo na Belom dvoru, a gosti su bili prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina. Predsednik krunskog saveta Dragomir Acović  potvrdio vezu uhapšene Tatjane Babac i svog kolege, ali je izrazio sumnju da će eventualna istraga mahinacije Katarine Rebrače povezati sa Fondom princeze Katarine.

Bivši suprug Katarine Rebrače Igor Đurić izjavio je juče da je na račun Instituta za onkologiju 2007. godine uplaćeno 80.348 dinara i da je to samo jedna uplata za koju on ima dokument, ali da veruje da ih je bilo i više. Međutim, Borojević  tvrdi da sa računa Fonda Katarine Rebrače na račun Instituta nikad nisu uplaćena bilo kakva novčana sredstva.



Bivši muž Katarine Rebrače je za hapšenje svoje bivše supruge okrivio „neke državne strukture“, ali nije želeo da precizira ko je po njegovom mišljenju njoj „smestio zatvor“.

"Donacija grada od deset miliona dinara i pet miliona od opštine Stari grad uplaćene su direktno na Institut, a i sami znate da tamo ništa nije urađeno. Ko viče: „Držite lopova“, taj je obično lopov. Ne bih nikoga da imenujem, ali vidite ko se oglašava u medijima - kaže Đurić i dodaje da se Katarina trenutno nalazi u pritvoru u beogradskoj policiji, te da planira da joj angažuje još nekoliko advokata.

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Povezane vesti:


>