Lepota

Ljubav

Napitak koji vas podmlađuje iznutra! Menja botoks, kako tvrdi Selma Hajek!

Ovo je napitak koji vas podmlađuje iznutra! Menja botoks, kako tvrdi glumica Selma Hajek koja ga redovno konzumira. U pitanju su samo četiri sastojka.

Napitak koji vas podmlađuje iznutra! Menja botoks, kako tvrdi Selma Hajek! Screenshoot/Instagram






Priroda nudi moćna rešenja za održavanje lepote i mladalačkog izgleda, a samim tim i zdravlja. Za ovaj napitak koji podmlađuje kožu i kosu inutra potrebno vam je četriri sastojka:



Crni biber
Kurkuma
Mlečni čičak - silimarin
Pomorandža




Sok od pomorandže osvežava ali je i bogat vitaminom C, kalijumom, kalcijumom i vitaminom D. Čaša od 240 mililitara sadrži 110 kalorije. Pomorandža je takođe odlična za varenje.


Mlečni čičak ili silimarin je zapravo hladno ceđeno ulje, koje sadrži vitamin B12, C vitamin i kolagen. (koji ima ključnu ulogu u zdravlju kože, kose i noktiju). Ono je i samo po sebi toliko zdravo da ga trebate uvesti u dnevnu rutinu, nevezano za ovaj napitak koji konzumira glumica. Potrebno je da se uzima svakog jutra na prazan stomak po jedna kačičica i da se pola sata nakon toga ništa drugo ne jede i pije.


Naučnici napominju da je do danas silimarin jedino prirodno jedinjenje koje pouzdano štit ćelije jetre i obnavlja njihove membrane. Mlečni čičak štiti kosti, promaže u prevenciji oboljenja funkcija mozga, podstiče proizvodnju majčinog mleka, koristi se za lečenje akni, pomaže kod smanjenja nivoa šečera u krvi i još mnogo toga.
 

Hrana koja izbacuje toksine, sprečava nadimanje i ubrzava metabolizam!







Kurkuma i biber uvek idu zajedno, a kurkuma je priznati začin koji ima izuzetna antibakterijska i antiinflamatorna svojstva. Biber pomaže da se bolje apsorbuje kurkumin, koji je ključni aktivni sastojak kurkume. Biber takođe stimuliše ubrzani metabolizam, što može biti korisno za održavanje telesne težine.

Ovaj napitak koji konzumira Selma Hajek ne poboljšava samo kožu i kosu, već i opšte blagostanje organizma jer stimuliše imuni sistem, ubrzava metabolizam i ublažava upale u telu.

Svakog jutra pripremite sebi napitak od ceđene pomorandže, pola kašičice kurkume, malo bibera i kašičice ulja mlečnog čička ( kupuje se u bolje snabdevenim radnjama zdrave hrane).



NAPOMENA:
Kurkuma bi trebalo uvek da ide uz biber i neko ulje (kokosovo, maslinovo, gore pomenuto ulje od čička ili neko drugo koje vi odaberete u zavisnosti od toga koji napitak pravite)

 

Uvedite sočivo u ishranu jer je puno proteina i gvožđa, a reguliše i šećer! (RECEPT)





 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>