Region

Svet

Srpski teniseri ušli u istoriju osvajanjem Dejvis kupa (Video)

Srpski teniseri pobedili Francusku (3:2) i osvojili titulu šampiona sveta u sjajnom ambijentu prepune „Arene“

Srpski teniseri ušli u istoriju osvajanjem Dejvis kupa (Video)



Srbija je prvi put u istoriji osvojila Dejvis kup savladavši Francusku 3:2 u velikom finalu, a naši momci su odmah ispunili obećanje i po završetku meča seli na stolice i ošišali sa ne ćelavo, i to pre nego što im je uručena popularna „salatara“, namenjena šampionu sveta!!!

Prvi je to učinio predsednik Teniskog saveza Srbije Boba Živojinović, za njim i najbolji srpski teniser Novak Đoković, kao i svi ostali članovi našeg tima, koji su tako svima stavili do znanja da su zaista najbolji.

"Šišanje je najmanje što treba da padne. Ne znam šta da kažem, osim da smo bili sjajni, ponosan sam na sve moje momke - rekao je selektor Bogdan Obradović.
Za najveći uspeh srpskog tenisa pobrinuli su se Novak Đoković i Viktor Troicki, koji su u sjajnom ambijentu prepune „Arene“ očerupali „galske petlove“ i našem narodu priredili veliko slavlje. Nole je započeo, a Viktor završio teror nad Francuzima. Igrao je Troicki sjajno u odlučujućem petom meču, savladao Mihaela Ljodru 3:0 (6:2, 6:2, 6:3) i izazvao delirijum u Beogradu.

Da je ovo naš dan nagovestio je treći teniser sveta Novak Đoković, koji je u uvodnom meču poslednjeg dana finala potpuno „ispeglao“ Gaela Monfisa - 3:0 (6:2, 6:2, 6:4).

"Za mene je ovo najveći uspeh u karijeri. Veliki rezultat reprezentacije. Ljudi, ovo je kao svetsko prvenstvo u fudbalu, veliki dokaz da postajemo teniska nacija. Briljantno, fascinantno, fantastično, ma ne znam šta da kažem. Odlučilo je prijateljstvo koje gajimo dugi niz godina. Svi smo sjajna porodica, najjači smo, najbolji smo. Slavićemo na ulicama Beograda. Ma idemo goli do centra grada" - rekao je oduševljeni Đoković.
Nema šta, srpski teniseri su sinoć ostvarili istorijski trijumf.

Nole: Auuuuuu... Al, sam ružan!!!

Kada se pogledao u ogledalo, Novak Đoković je prokomentarisao novu frizuru.

"Au, al sam ružan. Ha, ha nikada više neću da se šišam na ćelavo, ali najbitnije je das mo ispoštovali dogovor".

Nole je poput legendarnih Agasija, Lendla i Bekera stigao do titule u Dejvis kupu bez poraza u singlu.

"Nisam znao, ali to je potpuno nebitno. Draž ovog takmičenja je da možete da osetite timski duh i to daje posebnu težinu svemu ovome. Hvala ovim momcima, celoj ekipi, svi su bili fenomenalni. A, sada samo želimo da proslavimo ovaj istorijski uspeh. Što se mene tiče, ovo mi je najdraži trofej u celoj karijeri" – rekao je Đoković.

 
BOBA: Moja prva „nularica“ u životu!

Slobodanu Živojinoviću, predsedniku TSS-a, gotovo da je bilo neprijatno što je pod stare dane ošišan na ćelavo. Supruga Lepa Brena mu je čistila dlake s odela, a Boba je rekao:

"Priznajem, nikad u životu se nisam ovako ošišao, ali mi je drago. Ponosan sam na igrače, na čitavu tenisku Srbiju. Da samo znate koliko sam srećan, zadovoljan... Beogradska publika je napravila neviđeni spektakl, zaslužila je ovo slavlje. Nije lako biti prvak sveta"!

 
JECA: Fenomenalno!

Jelena Janković, najbolja srpska teniserka, promuklim glasom iznela je prve utiske:

"Fenomenalno! Ostvaren je ogroman uspeh. Sve čestitke, borili su se do kraja naši momci. Nije im bilo lako da izdrže takav pritisak kao što je finale Dejvis kupa".

 
PILIĆ: Ćelav sam, pa šta!!!

Nikola Pilić, savetnik Dejvis kup reprezentacije Srbije, staloženo je komentarisao:

"Valjda sam iskustvom, savetima u vezi s organizacijom, uticajem na disciplinu i ja nešto doprineo ovom velikom uspehu. Ljudi me ovde respektuju, to mi je drago. A frizura? Ćelav sam, pa šta sad... To je sitnica, važan je trofe"j.

 
JOKSIMOVIĆ: Gde su sad svi oni koji su pljuvali Troickog!?

"Iskreno, bio sam skeptičan" - priznao je pevač Željko Joksimović.
"Raduje me što su nas ovi momci sve razuverili. Sad svi oni koji su pljuvali Viktora, kako pravi mnogo grešaka, sad bi trebalo sve to da poližu" – dodao je on.

 
ARMENULIĆ: Konačno, radujem se „salatari“!

"Puno mi je srce, konačno sam dočekao da moja zemlja osvoji Dejvis kup takmičenje. Meč je bio neizvestan, ali su mi na kraju nadoknadili sve ono što sam godinama čekao. Viktorova pobeda je istorijska" - rekao je nekadašnji selektor teniske reprezentacije.

 
Monfis: Nole me razbio zasluženo!

Francuzi su ušli sa prednošću 2:1 u poslednji dan i nadali su se da bi baš Gael Monfis mogao da im donese „salataru“, ali, ipak, nije imao nikakve šanse protiv Novaka Đokovića.

"Dao sam sve od sebe, ali nisam imao nikakve šanse. Mnogo sam se istrošio u prvom setu, a dok sam ja postajao sve umorniji, Đoković je bio sve agresivniji. On mi definitivno ne leži kao protivnik što se i te kako videlo" - rekao je Monfis.





izvor: Alo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>