Region

Svet

Galija i PGP RTS: Novi album - U raju iznad oblaka!

Galija i PGP RTS, novi album  "U raju iznad oblaka"! Najnoviji studijski album grupe „Galija“ pod nazivom „U raju iznad oblaka“, u izdanju PGP RTS-a, pojaviće se u prodaji u drugoj polovini maja 2018.

Galija i PGP RTS: Novi album - U raju iznad oblaka! Promo



U prostorijama PGP RTS-a potpisan ugovor između ov izdavačke kuće i legendarne rok grupe „Galija“. Ovo je dvadeseti, jubilarni Galijin album, a posebno je značajno to što će ova grupa sledeće godine proslaviti  40 godina od Prve plovidbe - njihovog prvog studijskog albuma.

Rukovodilac PGP RTS-a Vladimir Graić, nakon potpisivanja ugovora sa frontmenom grupe Nenadom Milosavljevićem,  rekao je da PGP RTS nastavlja praksu objavljivanja novih studijskih albuma naših najeminentnijih izvođača:

"Posebno nam je zadovoljstvo što je Galija, od prvog albuma 1979. godine do danas, verna našoj izdavačkoj kući. Album U raju iznad oblaka je sjajan i očekujem da će, zahvaljujući modernoj produkciji, novim generacijama približiti ono što se već  40 godina smatra dobrom muzikom."

Nenad Milosavljević, popularni Neša Galija, kaže da je kuriozitet u domaćoj izdavačkoj delatnosti da neko od početka karijere, koja traje decenijama, poverenje poklanja istoj izdavačkoj kući:

"Pred nama je veliki jubilej i čini mi se da smo uspeli da odemo korak dalje, jer smo muziku sa kojom živimo već  40 godina unapredili u skladu sa današnjim tehnologijama, ne odustajući od autorskih principa kojih se držimo od samog početka.“

Album sadrži 10 numera, muziku je pisao Nenad Milosavljević, tekstove Predrag Milosavljević, a zanimljivo je da su tri pesme ispevane na stihove naših velikih pesnika Matije Bećkovića, Pere Zubca i Milorada Mitrovića.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>