Zdravlje

Ljubav

Pet mitova o ravnom stomaku u koje ne smete verovati

Svi želimo ravan i seksipilan stomak, naročito kada je leto stiglo. I iako se mnogo trudimo i dajemo sve od sebe, rezultati zanju da izostanu jer vrlo često nailazimo na pogrešne informacije o postizanju ravnog stomaka. U ovih pet mitova nikako ne treba da verujete.

Pet mitova o ravnom stomaku u koje ne smete verovati



Što više trbušnjaka

Veliki broj trbušnjaka ne dovodi do čvrstih stomačnih mišića. Istina je da ih svako poseduje, samo su sakriveni ispod debelog sloja masnoća na stomaku. Ukoliko želite toniran izgled, morate se fokusirati na uklanjanje tog sloja koji pokriva vaš stomak. Ključ je da se ne opterećujete oko trbušnjaka, već usredsredite na sagorevanje masti.

Gladovanje

Ponekad možda pomislite da je izgladnjivanje jedini način da izgubite kilograme i dobijete ravan stomak. Gladovanje ne samo da nije efikasno, već je i opasno za celokupno telo. Možda mislite da smanjenje velikog unosa kalorija može dovesti do brzih rezultata, ali jako je važno da razumete da je ljudski organizam kompleksan. Rezultat tome, izgladnjivanje može poremetiti metabolizam, što će samo da uspori rezultate. Bitno je da ne gladujete, već da jedete zdrave obroke više puta dnevno. Manje jela može biti ključ mršavljenja, ali izgladnivanje nikako.

Suplementi i pilule za mršavljenje

Pa, pilule ove vrste mogu biti svakako primamljive. Postoji mnogo tableta i suplemenata koji tvrde da će dovesti do ravnog stomaka. Ipak, ne treba da padate na to, jer ne postoji "magična tableta" dostupna na tržištu. Ustvari, tablete i suplementi imaju veću verovatnoću da naškode vašem novčaniku nego pokažu rezultate na stomaku. Umesto kljukanja tabletama, bolje da spržite kalorije intenzivnim treninzima.

Pakovani dijetalni proizvodi

Postoji dosta pakovanih namirnica za koje se smatra da su dobro rešenje za mršavljenje. Obično su takva pakovanja puna rafinisanog šećera. Takođe, postoji i nekoliko veštačkih sastojaka koje vaše telo ne treba. Neki sastojci u ovakvim pakovanjima hrane ne dovode do mršavljenja, čak mogu sadržati i visoke kalorijske vrednosti. Trebalo bi da izbegavate ovakvu vrstu pakovanih namirnica i držite se nutricionističke ishrane. Cela zrna su svakako dobar izbor.

Izbegavanje ugljenih hidrata

Dosta smo slušali i čitali da izbegavanje ugljenih hidrata može biti dobro i za vaše zdravlje, kao i liniju. Ipak, ako ste neko ko veruje u to, sebi nikako ne pomažete. Istina je da možete jesti ugljene hidrate dok mršavite. Pomenuto ranije, jako je važno da izbegavate pakovane namirnice i držite se ovsenih pahuljica, celih zrna žitarica i braon pirinča. Drugim rečima, da konzumirate složene ugljene hidrate, rađe nego da ih potpuno izbegavate.

Autor: B.B.
Izvor: Prva.rs
Foto: stockimages/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>