Svet

Region

Loše prognoze nakon buđenja iz kome: Mihael Šumaher će ostati doživotni invalid

Mihael Šumaher u ponedeljak se potpuno probudio iz veštački izazvane kome u kojoj se nalazio od kraja decembra. Nažalost, prema rečima specijalista za neurologiju Erika Rajderera, sedmostruki šampion sveta u Formuli 1, ostaće doživotni invalid.

Loše prognoze nakon buđenja iz kome: Mihael Šumaher će ostati doživotni invalid


 
Kako je izgledao transport Mihaela Šumahera u Lozanu?
Prema pisanju britanskih medija, Erik Rajderer kaže kako će veliki uspeh biti, ukoliko Mihael Šumaher bude mogao i samostalno da sedi, takođe, odbacuje svaku mogućnost potpunog oporavka, vozača Formule 1.

"Biće invalid tokom čitavog života i uvek će zavisiti od pomoći drugih. Kada se neko probudi iz kome, u kojoj je bio više od pola godine, smatra se kao veoma pozitivna poruka. Za njega je to dobro, ali i za njegovu porodicu takođe, ovo je jako bitno“, izjavio je Rajderer.

Sedmostruki šampion sveta Mihael Šumaher, tešku povredu glave zadobio je na skijanju u Francuskoj 29. decembra 2013. godine. Nakon pola godine potpuno se probudio iz indukovane kome, a dan kasnije prebačen je sa intenzivne nege u francuskom Grenoblu, na rehabilitacionu kliniku u Lozani, koja se nalazi nedaleko od njegovog porodičnog doma u Švajcarskoj.

Autor: J.B.
Foto: Facebook/Michael Schumacher
 

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>