Region

Svet

Region

"Žena sa slomljenim nosem" u trci za prestižnu Raindance nagradu

Raindance filmski festival se održava od 29. septembra do 10. oktobra u Londonu, a film „Žena sa slomljenim nosem“ je zajedno sa filmovima Donoma (Francuska), Son of Babylon (Irak) i Simbol (Japan), u nominaciji za nagradu za najbolji film, iz selekcijie od 77. filmova koji se nalaze u glavnom programu festivala.



Odluku o pobedniku donosi višečlani stručni žiri u sastavu: Čarls Sači, osnivač agencije Sači&Sači; renomirani britanski filmski kritičar Derek Malkolm; Lemi, član legendarne metal grupe Motorhed; Hičkokov dizajner zvuka Erni Marš; Džulijan Barat; muzičar i filmski stvaralac Dejv Mekejn; producent filma Elizabet Alison Oven; Džo Bejtman i Mark Herbert. Nagrada će se dodeliti poslednjeg dana festivala.

Film ’’Žena sa slomljenim nosem’’ premijerno je prikazan 01.septembra u Sava Centru. Publika je bila oduševljena prikazanom pričom i kraj filma je dočekan sa ovacijama i velikim aplauzom.

Srdjan Koljević je scenarista i reditelj filma, a glavne uloge tumače Nebojša Glogovac, Anica Dobra i Branka Katić. U ostalim ulogama se nalaze Vuk Kostić, Nada Šargin, Jasna Žalica, Nikola Rakočević, Dubravka Kovjanić, Vojin Ćetković, Ljubomir Bandović, Rada Djuričin, Miodrag Milovanov i Nikola Djuričko.

Film ’’Žena sa slomljenim nosem’’ se od 02. septembra nalazi na redovnom bioskopskom repertoaru.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>