Region

Svet

Rade Šerbedžija održao trosatni koncert u dvorani Vatroslav Lisinski (Foto)

Rade Šerbedžija, pesnik, muzičar i glumac svetske reputacije nastupio je sinoć u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski i gotovo trosatnim koncertom oduševio brojnu publiku.

Rade Šerbedžija održao trosatni koncert u dvorani Vatroslav Lisinski (Foto)



Praćen sjajnim muzičarima okupljenima u bendu Zapadni kolodvor,  Rade Šerbedžija kombinovao je evergreene, romske balade, poeziju i pesme s poslednjeg albuma "Imam pjesmu za tebe", koji je objavio u saradnji s Miroslavom Tadićem.

Upravo je sa tom pesmom otvorio  koncert, nakon koga su usledile "Panonske trešnje" i "Kose boje maka",  Dedićeve "Tvoje nježne godine", "Pusti me da spavam" i mnoge druge, romske balade, ali i brojni gosti kao vodeći slovenski kantautor Vlado Kreslin, "gitarski genije Vlatko Stefanovski", kako ga je najavio sam Rade s kojim je zadnji put nastupao u Zagrebu pre trideset godina i Kemal Monteno kao gost iznenađenja. Svi gosti su dobili priliku da otpevaju i odsviraju neke od svojih klasika, nakon kojih bi im se pridružio i Rade Šerbedžija. Posebna gošća je bila njegova kćerka Mimi koja je na engleskom jeziku izvela predivnu baladu "The Thought" i zaradila veliki aplauz publike.

Na kraju koncerta Rade Šerbedžija, Vlado Kreslin i Vlatko Stefanovski su odsvirali "Muzikante", Kemal Monteno je otpevao hit "Nekako s proljeća", a Rade Šerbedžija završio koncert s pesmama "Ne daj se Ines" i "Tiho noći" koju je publika otpevala uglas s Radetom.



Autor: M.P.
Foto: Croatia Records

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>