Region

Svet

Region

Film Led osvojio tri nagrade na Međunarodnom festivalu u Grčkoj!

Domaći film "Led", mlade rediteljke Jelene Bajić Jočić, doživeo je veliko međunarodno priznanje, osvojivši čak tri nagrade na upravo završenom Internacionalnom filmskom festivalu u Grčkoj.

Film Led osvojio tri nagrade na Međunarodnom festivalu u Grčkoj!



Film "Led", koji je u režiji Jelene Bajić Jočić snimljen u koprodukciji domaćeg Contrast studija, Radio Televizije Srbije i švedske producentske kuće M.A.M.M.A, tri puta je nagrađen na Internacionalnom filsmkom festivalu u Korintu.

Za najbolju glavnu žensku ulogu nagrada je pripala glumici Neli Mihailović, za ulogu majke Stane. Za najbolju fotografiju je nagrađen direktor fotografije Predrag Jočić, dok je tim producenata koji čine Nedeljko Bajić, Predrag Jočić i Jelena Mila, prema odluci stručnog žirija, dobio nagradu za najbolju produkciju igranog filma, saopštio je danas Kontrast studio.

Prestižna priznanja na završnoj večeri festivala primili su Bajić i Jočić. "Veliko nam je zadovoljstvo i posebna čast što je igrani film "Led" učestvovao na ovom festivalu, a zatim i osvojio ovako bitne nagrade. Ostvario je i neverovatno dobar prijem kod grčke publike. To je još jedan dokaz da prave ljudske vrednosti i životne priče oslikane u filmu, svakako imaju svoju publiku i van granica naše zemlje", izjavio je posle ceremonije Bajić.

Jočić je rekao da je "kao jedan od autora, a ujedno i član produkcijskog tima, ponosan na činjenicu da, kako publika tako i filmski stručnjaci van Srbije, prepoznaju kvalitet i vrednosti ovog ostvarenja".

Autor: T.I.
Izvor: Tanjug
Foto: ScreenShot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Film Led

Povezane vesti:


>