Region

Svet

Boban Rajović u poseti OŠ 25. novembar: Osnovci mu priredili nezaboravan dan! (Foto)

Boban Rajović prisustvovao je juče proslavi 33. rodjendana Osnovne škole "25. novembar" Trnovi, u Velikoj Kladuši (BiH).

Boban Rajović u poseti OŠ 25. novembar: Osnovci mu priredili nezaboravan dan! (Foto)



Boban Rajović dobio priznanje Humanista godine!
Naime, menadžment pomenute škole pre par meseci uputio je Bobanu poziv da svojim prisustvom uveliča manifestaciju proslave 33. rodjendana ove školske ustanove i bude njihov posebni gost. Ovime su menadžment, nastavnici, učitelji, učenici i njihovi roditelji želeli zahvaliti Bobanu na podršci učenicima OŠ "25. novembar", posebno ritmičkoj sekciji.

Podsećamo, Boban Rajović je i pored pretrpanog rasporeda, stalnih nastupa, snimanja itd. našao vremena i načina da im snimi pesmicu "Od kuće do škole" koju ritmička sekcija koristi na takmičenjima. Za ovaj gest oni su se njemu juče zahvalili posebnim plesom uz mix njegovih pesama i hrpom poklona, što je Bobana ostavilo bez teksta i zamalo izmamilo i suze. Ples za Bobana koji je osmislila učiteljica Edina Dizdarević, simbolično su nazvali "Duše su se srele", a članovi ritmičke sekcije pripremili su i posebno priznanje za Bobana. Od "slatkih" iznenađenja pripremili su tortu sa Bobanovom slikom, tulumbe, inače Bobanovu omiljenu poslasticu, i buket od slatkiša. Direktor škole gospodin Sakib Selimović ovom prilikom uručio je Bobanu zahvalnicu i sliku starog grada u Velikoj Kladuši.



Napomenimo i to da je Boban u nedelju kasno uveče stigao iz Nemačke gde je odradio dva uspešna nastupa, umoran i neispavan rano ujutro krenuo prema Kladuši kako bi ispunio obećanje i stigao na manifestaciju čiji početak je bio planiran za 12.00h. Međutim, negde na pola puta dogodio mu se peh sa autom, pukla mu je guma, ali ni to ga nije sprečilo da stigne u Kladušu. Svratio je do prvog servisa, "zakrpio" gumu i nastavio dalje. Usput je malo i zalutao, ali je ipak uspeo da stigne do odredišta gde su ga strpljivo čekali učenici sa posebnim iznenađenjima. Presrećni, plesali su i pevali za njega, a on im je delio CD-ove, slikao se s njima i istinski uživao u razgovoru i druženju s njima.

"U svetu kada svi trče za materijalnim stvarima, ljudi pri tome postaju loši i nemaju osećaj jedni za druge. Duhovni svet je onaj stvarni svet pa i onaj svet u kojem samo čiste ljudske duše se sreću i rade dobro jedni drugima. Tako su se i naše duše srele tamo negde sa njegovom. Eto, duše su se srele..", pojasnila je učiteljica Edina Dizdarević simboliku naziva plesne tačke za posebnog i dragog gosta.

"Šta da kažem, ostao sam bez reči. Snimio sam im pesmicu od srca i zaista nisam očekivao ništa, a oni su mi priredili jedan ovako divan i nezaboravan dan. Deca su ukras sveta, a ova deca danas su me toliko oduševila da nemam reči kojom bih opisao koliko sam srećan i koliko mi ovo znači. Kada sam kročio u školsko dvorište, a oni me dočekali aplauzom i iskrenim osmesima, zaboravio sam i na umor i nervozu zbog problema s autom i sve ostalo. Jedino mi je žao što sam, upravo zbog peha sa autom, kasnio, ali ispravićemo to drugi put. Od srca im se svima zahvaljujem i još jednom izvinjavam zbog kašnjenja...", rekao je Boban.

Ovo je, inače, jedini slučaj (barem koliko smo mi upućeni) da je jedna obrazovna ustanova ukazala ovakvu čast jednom estradnom umetniku...



Autor: B.B.
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>