Region

Svet

Bori Đorđeviću pretili smrću, otkazan Čorbin koncert u Novom Pazaru!

Popularna rok grupa "Riblja čorba" morala je da otkaže koncert jer je jedan bosanski portal svojom neprimerenom najavom pokrenuo kod Bošnjaka salvu uvreda na račun frontmena benda Bore Đorđevića.

Bori Đorđeviću pretili smrću, otkazan Čorbin koncert u Novom Pazaru!



Bosanski Sandžakpres objavio je vest o gostovanju Riblje Čorbe u Novom Pazaru 28. novembra u organizaciji gradske vlasti, a obzirom na prirodu najavnog teksta u kojem je Bora čak nazivan i "vođom četnika", usledila je salva negativnih komentara čitalaca.

Juče poslepodne isti portal objavio je da je, sudeći po komentarima na Fejsbuku, najavljeni koncert otkazan, i to "nakon silovitog otpora i protivljenja sandžačke javnosti“". Menadžer benda Gane Pecikoza potvrdio je ove navode.

"Hteli smo da održimo koncert jer grupa Riblja čorba nije za 35 godina karijere svirala u Novom Pazaru. Od samog starta imali smo problem, jer nismo mogli da nađemo ljude koji će lepiti plakate. Nažalost, morali smo u dogovoru s ljudima koji vode dvoranu da otkažemo nastup. Strašno je to što se dešava u Srbiji - Čorba ne može da svira u gradovima u kojima su u većini Bošnjaci. Našu publiku pozivam da dođe u opštinu Stara Raška, gde ćemo najverovatnije nastupati", rekao je Gane.

Autor: B.B.
Izvor: Kurir
Foto: Damir Dervišagić

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>