Region

Svet

Region

Umro glumac Drago Čumić Čuma

Izvandredni komičar iz filmova Zdravka Šotre i omiljeni glumac Puriše Đorđevića, Dragomir Čumić Čuma, preminuo je u nedelju 11. novembra u 76. godini, posle kraće bolesti.

Umro glumac Drago Čumić Čuma



Legendarni glumac rođen je u Siraču u Hrvatskoj, 8. maja 1937. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a karijeru je započeo ulogom u filmu "San" Puriše Đorđevića 1966. godine.

Popularni Čuma razvio se u jednog od najprepoznatljivijih likova srpske kinematografije. Bez pompe i afera, suptilno i iskreno, tumačeći na stotine malih i velikih likova, upisao se u vrh karakternih glumaca. Najuspešnije uloge ostvario je u komičnim ulogama nespretnjakovića i gubitnika, kao u filmu "Radio Vihor zove Anđeliju" iz 1979. godine. Mlađe generacije pamte ga po ulogama u filmovima "Lajanje na zvezde" i "Kad porastem biću kengur".
Poslednjih godina igrao je u veoma popularnim televizijskim serijama poput "Šešir profesora Koste Vujića", "Vojna akademija", "Bela lađa", "Ranjeni orao", "Nepobedivo srce"...

S velikim uspehom izvodio je monodramu "Beara hvata visoku loptu", nastalu na osnovu razgovora sa fudbalskim golmanom Vladimirom Bearom za vreme snimanja filma "Braća po materi".

"Imao sam sreću da sam sa Dragom Čumićem radio nekoliko filmova. Naš početak je bio u filmu "Jutro", "San", "Podne", "Biciklisti", "Cross country", a zatim smo sa njim u glavnoj ulozi snimili pet filmova po Čehovu. Zbog uloga na televiziji i u filmovima Šotre bio je veoma poznat i ljudi su ga u susretu pozdravljali sa osmehom. Njegovim tragom pošla su i njegova deca, dve ćerke, koje studiraju na Fakultetu dramskih umetnosti", reči su Puriše Đorđevića, a prenosi list "Danas".

Dragan Čumić Čuma preminuo je u Beogradu u 76. godini života.

Autor: B.B.
Izvor: Blic
Foto: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>