Region

Svet

Vatra i Barut: Novi album Zdravka Čolića uskoro u prodaji!

Na Zdravka Čolića i njegov novi album dugo se čekalo, ali se i isplatilo. Jedna od najvećih zvezda jugoslovenskih prostora, konačno je završio rad na albumu "Vatra i Barut", te će se u prodaji naći sredinom novembra.

Vatra i Barut: Novi album Zdravka Čolića uskoro u  prodaji!



Zdravko Čolić spremio je četrnaesti studijski album "Vatra i barut"!
Album sadrži dvanaest novih pesama za koje su većinu tekstova pisali Momčilo Bajagić Bajaga i Marina Tucaković, kao i sam Čola.

Slavni pevač se kao i na prethodnim albumima i ovoga puta prihvatio gitare i  pera i od dvanaest komponovao devet pesama: "Esma", "Vatra i barut", "Sarajevo", "Ljubiti", „Opušteno skroz", "Šok šok", "Ne govori mi da me više ne voliš", "Slavljenička" i "Rio"...

Novi saradnici na ovom albumu su kantautori iz Zagreba, Antonija Šola - „Što ti dadoh" i Bruno Kovačić - "Samo pričaj",  i Maya Sar iz Sarajeva  sa pesmom „Zar se nismo shvatili".

Kuriozitet ovog albuma je, na obostrano zadovoljstvo, gostovanje Vlatka Stefanovskog koji je svojim gitarskim bravurama obojio naslovnu "Vatra i barut" i numeru sarajevske autorke raskošnog talenta Maye Sar "Zar se nismo shvatili".

CD "Vatra i barut" u prodaji se očekuje u drugoj polovini novembra budući da se Čolić  ovih dana vratio iz Londona gde je sa Nikšom Bratošem završio postprodukciju albuma u čuvenom "Air" studiju u kome je slavni Džordž Martin napravio najvažnije ploče „Bitlsa".

Kao saradnici prvi put se pojavljuju autori iz Zagreba i Sarajeva. Produkciju i aranžmane radio je provereni Zdravkov saradnički tandem Voja Aralica i Nikša Bratuš.

Autor: T.I.
Izvor: Kurir
Foto: telegraf.rs

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>