Svet

Region

Novak Đoković počinje odbranu titule (Foto)

Trenutno drugi teniser sveta Novak Đoković izjavio je da mu je veoma drago što je uspeo da prevaziđe težak poraz od Rafaela Nadala u finalu US opena i istakao da će se boriti sa njim za povratak na prvo mesto ATP liste.

Novak Đoković počinje odbranu titule (Foto)



"Trenutno se dobro osećam. Srećan sam što sam uspeo da se mentalno pregrupišem i pronađem koncentraciju i odlučnost posle poraza u Njujorku od Nadala", rekao je Novak novinarima na konferenciji za medije pred početak turnira iz Masters 1000 serije u Šangaju.

Novak Đoković predao teniski tron Rafaelu Nadalu
Đoković je kao prvi nosilac bio slobodan na startu, a u drugoj rundi čeka ga Marsel Granoljers iz Španije. Taj duel moći ćete da gledate u direktnom prenosu na TV B92 u sredu oko 10 sati. Program počinje u osam sati, a prvi igraju Del Potro i Kolšrajber.

Novak je ponovo upitan da prokomentariše svoje igre iz 2011. godine, kada je osvojio deset titula i kada je imao skor 70-6.

"Svestan sam da će takvu godinu biti teško ponoviti, ali rezultati koje sam tada postigao daju mi mnogo samopouzdanja i vere da mogu to da ponovim. Uvek očekujem mnogo od sebe i uvek imam najviše ambicije. Svaka godina donosi nešto drugo, nije moguće da uvek odigram na maksimumu i osvojim većinu turnira".


Foto: Beta/AP Photo/Eugene Hoshiko

Novak Đoković će se do kraja sezone boriti sa Nadalom za prvo mesto na ATP listi.

"Lista postoji s razlogom - Nadal je igrao fantastično otkad se vratio i zaslužio je prvo mesto, definitivno je najuspešniji za sada ove godine. Ja ću brinuti samo o onome na šta ja mogu da utičem, a to je da igram što je bolje moguće i da razmišljam jedino o sledećem turniru. Ako nastavim da igram kao u Pekingu, rezultati će doći", izjavio je srpski teniser, osvajač šest Gren slem titula.

Potencijalni Novakov rival u četvrtfinalu jeste Rodžer Federer.

"Uvek je teško predvideti ishod mečeva sa njim, pošto zna da igra na svakoj podlozi. Uvek je opasan i, ako ima svoj dan, svi znamo koje su mu sposobnosti."

Autor: B.B.
Izvor: B92
Foto: FoNet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>