Region

Svet

Stanija Dobrojević otvorila dušu: Granate su padale, ali otac nas je smirio zagrljajem! (Foto)

O životu Stanije Dobrojević se zna vrlo malo, da je rođena u Virovitici, da živi u Novom Sadu, da se slikala obnažena za "Plejboj" i učestvovala u rijaliti programima.

Stanija Dobrojević otvorila dušu: Granate su padale, ali otac nas je smirio zagrljajem! (Foto)



Kao učesnica Farme zaljubila se u manekena Filipa Panajotovića i zbog njega ostavila momka, koji je čekao, a nacija 24 sata sedela je pred TV ekranom i živela njihov život, opredeljujući se za ili protiv.

"Rođena sam u Virovitici, a do šeste godine sam živela u Voćinu, u očevoj porodičnoj kući. Sećam se svega što mi se dešavalo od treće godine, kad se rodio moj brat Sani. Rođenje brata sam zapravo vrlo teško podnela. Tri i po godine sam bila jedinica i centar sveta oca Dragana i majke Slavice, ali i cele familije. Dolaskom Sanija moj svet se okreće naopačke. Svi pogledi i pažnja su usmereni na njega, tako da sam tada osetila prvo zrnce ljubomore. Toliko sam bila ljubomorna na Sanija da su me vratili u pelene, otimala sam mu cuclu, a od majke tražila i da me doji kao i brata. Ljubomore se nisam oslobodila ni naredne dve i po godine, jer je moj Sani izrastao u slatkog dečkića sa zlatnim loknicama i umiljatim krupnim svetlim očima."


Foto: Vesti Online

"Na ljubomoru sam zaboravila onog trenutka kad su pale prve granate oko naše porodične kuće u Voćinu 1991. godine. Imala sam šest godina. Sećanja vezana na detinjstvo i ratne dane, delim na dva dela, blaže ratno stanje do '95. godine i ono teško, mračno, koje nas je sa "Bljeskom" izguralo iz Okučana, odvelo u izbeglištvo i otrglo nam oca Dragana. Prve granate su nas poterale iz Voćina '91. godine i tako sam okusila koru izbeglištva."

"Pobegli smo u Novi Sad. Nekoliko noći smo spavali u parku, na klupama, a onda smo se uputili u Sarajevo, kod ujaka, gde sam i krenula u prvi razred. Posle šest meseci smo se preselili u Banja Luku, jer je i u Sarajevu počeo rat, a onda smo se vratili u Okučane", pričala je Stanija za portal Vesti online.


Foto: Vesti Online

"Kiša granata je padala oko nas, a otac je uspeo samo da me zgrabi i odnese u kuću, tačnije u podrum, gde su me čekali majka i Sani, a on se vratio po moje dve lutke. Nije mi bilo jasno šta se dešava, ko koga ubija i zašto? "Šta je rat?", pitala sam se dok sam se pripijala uz majku i dozivala oca. Smirila sam se kad se otac vratio sa lutkama i ušuškao nas svo troje u svoj zagrljaj. On nas je grlio i hrabrio, a kad je granatiranje prošlo, obukao je uniformu i pozdravio se sa nama. Otišao je na prvu borbenu liniju da oružjem brani naš kućni prag, a zapravo otišao je u smrt."

Autor: M.P.
Izvor: Vesti Online

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>