Region

Svet

Sahranjena mala Tijana Ognjanović, devojčica koja je probudila dobro u ljudima (Video)

Devojčica Tijana Ognjanović sahranjena je juče na groblju Lešće u Beogradu. Osmogodišnja heroina preminula je 15. jula, a od nje su se oprostili roditelji i rodbina, kao i nekoliko stotina građana.

Sahranjena mala Tijana Ognjanović, devojčica koja je probudila dobro u ljudima (Video)



Osmogodišnja Tijana preminula je 15. jula u teksaškoj bolnici u Hjustonu, gde je od aprila čekala na transplantaciju srca. Nažalost, novo srce i priliku da nastavi svoj mladi život nije dočekala.

Mala Tijana Ognjanović nije dočekala novo srce, preminula u Hjustonu
Opelo na groblju u crkvi Svetog Jovana Milostivog držao je episikop hvostanski Atanasije Rakita koji je opraštajući se od Tijane rekao da je njen život trajao kratko, ali je da je imao veliku svrhu, jer je probudio ono najbolje u svakome od nas.

"Hvala ti Tijana za sve što si nas naučila i zato što si nas učinili boljim i plementijim. Svaki put kada te se setimo pomislićemo na dobrotu", rekao je vladika.

Mala Tijana Ognjanović je čekajući novo srce ujedinila naciju
Devojčici je pre šest godina dijagnostikovana restriktivna kardiomiopatija za koju je jedini lek bila transpantacija srca. Lečena je u Beogradu na Institutu za majku i dete, a početkom aprila 2013. godine u pratnji svojih roditelja, specijalizovanim medicinskim letom stigla je u Hjuston gde je primljena u teksašku Dečju bolnicu.

Umrla je 15. jula, posle operacije na koju su lekari bili primorani, jer se njeno zdravstveno stanje pogoršavalo.

U akciji prikupljanja sredstava za transplantaciju srca male Tijane učestvovali su brojni pojedinci, fondacije, mediji, kompanije - i građani cele Srbije. Trebalo je skupiti više od 70.000 dolara za novo srce male Tijane, i građani su uspeli u tome. Mala Tijana ujedinila je sve ljude dobre volje, samo, njeno srce nije izdržalo.

Počivaj u miru, Anđele!

U spomen na malu Tijanu, pogledajte ovaj video...



Autor: B.B.
Izvor: RTS
Foto: tijanaognjanovic.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>