Lepota

Ljubav

Šta sve možete učiniti da vam ruke izgledaju mlađe

Prva stvar koja otkriva godine nije lice, nego ruke, koje baš poput kože na ostalim delovima tela gube elastičnost, a posebno su osetljive jer su stalno izložene suncu i ostalim štetnim uticajima iz okoline.

Šta sve možete učiniti da vam ruke izgledaju mlađe



Čak i žene koje brinu o svojoj koži zanemaruju izgled ruku, a godine posebno otrkivaju vene koje su sve vidljivije jer iz ruku gubimo masnoće, te tamne pege. Dermatolog, dr. Howard Sobel, nudi neke savete kako kožu ruku pomladiti.

Prevencija: Nega i zaštita od sunca

Za jako suve ruke, koristite hidrantnu kremu na bazi ulja s antioksidansima i zaštitnu kremu protiv UV zračenja. Zaštitnu kremu protiv sunca trebali biste koristiti svaki dan na rukama i licu. Dr. Sobel preporučuje zaštitni faktor od 15 do 30, ili više od toga ako trenirate na otvorenom ili idete na plažu. Nanosite kremu svaka dva sata.

Podmlađivanje: Piling

Najbrži način da izgledate staro je da imate smeđe pege od hiperpigmentacije na rukama. 'Da biste postigli mlađi izgled ruku, napravite piling glikolnom kiselinom', savetuje dr. Sobel. Dodaje i kako ručni mikrodermabrazivni mehanizam (poput DDF Revolve 400x Polishing System) može ukloniti mrtve stanice kože i podstaći rast nove kože.

Korekcije: Laseri

Dr. Sobel preporučuje laserske tretmane koji će ukloniti promene boje kože. Nuspojave su crvenilo tokom sledećih nekoliko dana i ljuštenje pigmentiranih delova. Ipak, malo crvenila nije ništa uzimajući u obzir da ćete se rešiti pega.

Jačanje: Fileri

Kao što to možete učiniti s licem, i ruke možete popuniti filerima kako biste im dodali volumena i trenutno videti rezultate.

Autor: B.B.
Izvor: magazin.hr
Foto: prevention.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>